Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye! Çocuklara...

Güncelleme Tarihi:

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 11:30

Çocukların gelişimi duraklatılabilir mi? İmkânsız gibi görünen şey Almanya Federal Aile Bakanlığı tarafından önerildi. Aile Bakanlığı’nın ‘Gökkuşağı’ adlı sayfasında hangi bedenin ‘kendilerine uygun’ olduğundan emin olmayan çocuklara ergenlik engelleyici ilaç kullanmaları tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

ERGENLİK hiçbir çocuk için kolay değildir. Sadece duygusal dünya değişmekle kalmaz, aynı zamanda beden de birçok değişimden geçer. Cinsel özellikler şekillenir, kız ya da erkek çocuk yavaş ama emin adımlarla genç bir kadın ya da genç bir erkek olur. En azından tamamen biyolojik teori bu. Ancak bazı çocuklar erken yaşlarda bedenlerinde kendilerini rahat hissetmediklerini fark eder. İşte bu çocuklara Federal Aile Bakanlığı ‘ergenlik engelleyici’ ilaç kullanmalarını tavsiye etti.

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...

Bild gazetesinde yer alan habere göre, bakanlığın LGBTIQ (lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel, interseks, queer) topluluğu için bir bilgi platformu olan ‘Gökkuşağı’ sayfasında kısa bir süre öncesine kadar şu öneriler yer aldı: “Hâlâ çok genç misiniz? Ve henüz ergenliğe girmediniz mi? O zaman ergenlik engelleyicileri kullanabilirsiniz. Böylece düşünmek için daha çok zamanın olur ve rahatça bunu düşünebilirsin: Hangi beden bana yakışır?”

Haberin Devamı

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...

YAN ETKİLERDEN SÖZ EDİLMİYOR
Uzmanlara göre Aile Bakanlığı bu tavsiyesiyle çok önemli bir hata yapıyor; Aile Bakanlığı’nın skandal tavsiyesinde ergenlik önleyicilerin yan etkilerinden bahsedilmiyor. Pediatristler Meslek Derneği Sözcüsü Dr. Jakob Maske, tavsiyeyi eleştiriyor. Bild’e konuşan Dr. Maske, şunları söyledi: “Genel olarak sadece ergenlik engelleyicileri önermenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunlar çok güçlü ilaçlardır. Genel olarak bu tür hormon ilaçları, sadece ikincil cinsel özelliklerin gelişimini etkilemez, aynı zamanda genel büyümeyi de etkileyebilir.”

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...

İÇERİĞE ERİŞİM ENGELLENDİ
Bakanlık, sitenin editör kadrosunun bağımsız çalıştığını ve ergenlik engelleyicileri almayı önermediklerini, aksine onları ‘daha ayrıntılı tavsiye almaya’ teşvik ettiklerini açıkladı. ‘Gökkuşağı’ internet sayfası ise yoğun ve sert eleştirilerden sonra içeriğe erişimi engelledi.

Haberin Devamı

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...
Julia Klöckner

Web sitesine tıklanınca ‘Ulaşılamıyor’ uyarısı çıkıyor. CDU’lu eski bakan ve Federal Yönetim Kurulu Üyesi Julia Klöckner de öneriye sert bir şekilde eleştirdi. Klöckner, “Ergenlik engelleyiciler çocukların gelişimine büyük ve ciddi bir müdahaledir. Federal hükümetin bu ilaçları öksürük pastili gibi tavsiye etmesi mümkün olamaz” dedi.

Aile Bakanlığı’ndan skandal tavsiye Çocuklara...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!