Ahlak dersine tepki

Güncelleme Tarihi:

Ahlak dersine tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2005 00:00

SPD’nin gönüllülük prensibi çerçevesinde verilen din dersine paralel olarak mecburi ``Değerler Dersi’’ okutulması planlarına tepkiler arttı.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin teşkilatının kentteki okullarda gönüllülük çerçevesinde, sunulan din derslerine paralel olarak bütün çocuk ve gençlerin katılacağı mecburi ``Ahlak Dersi’’ (Yaşam Bilgisi, Etik, Din Bilgisi) okutulması planlarına tepkiler arttı.

Tercih özgürlüğü

Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) ile Hür Demokrat Parti´nin (FDP) yanı sıra SPD tabanından da tepkiler gelmeye başladı. 1967-1976 yılları arasında Berlin Eyalet Başbakanlığı yapan SPD´li Klaus Schütz, ``Ben hep din dersi ile `Ahlak Dersi’ arasında tercih yapabilme özgürlüğünü savundum.

Bu görüşümü hala koruyorum’’ diyerek partisinin mecburi ``Ahlak Dersi’’ planlarını eleştirdi. Schütz, SPD´nin bu tutumunun kiliselerle ilişkileri zedeleyeceğine de dikkat çekti.

Dava tehdidi

FDP, SPD´nin planlarına ``Din özgürlüğüne darbe’’ değerlendirmesinde bulundu. FDP Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı Markus Löning, mecburi ``Ahlak dersine karşı olduklarını açıkladı.

Berlin Eyalet Parlamentosu CDU Meclis Grup Başkanı Nicolas Zimmer, SPD´ye planlarından vazgeçme çağrısında bulundu. CDU´lu politikacı, SPD´nin tutumunda ısrar etmesi halinde Federal Anayasa Mahkemesi´ne başvuracakları tehdidini de yineledi.

Berlinliler karşı

Öte yadan Berlinliler´in çoğunluğunun tüm çocuk ve gençlerin birlikte yapmaları planlanan mecburi ``Ahlak Dersi´ne’’ karşı olduğu saptandı.

Forsa tarafından `Berliner Zeitung’ adına yapılan kamuoyu yoklamasında Berlinliler´in yüzde 56´sının mecburi ``Ahlak Dersi´ne’’ karşı olduğu belirlendi. Yüzde 39´unun ise destek verdiği kaydedildi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!