Ahıska Türkleri Strasbourg’da

Güncelleme Tarihi:

Ahıska Türkleri Strasbourg’da
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 16:49

MERKEZİ Ankara’da bulunan ve dünyanın dört bir ülkesinde faaliyet gösteren Ahıska derneklerinin üye olduğu kısa adı DATÜB olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği heyeti Avrupa Konseyi 2011 yılı birinci dönem toplantılarına katılmak üzere Fransa’nın Strasbourg kentine geldi.

Haberin Devamı

Genel Başkan Ziyadtin İsmihanoğlu başkanlığında DATÜB Genel Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Doğan, Avrupa temsilcisi Burhan Özkoşar, Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze, Rusya temsilcisi Fuad Papinov, Azerbaycan temsilcileri Şemsettin Serverov, Abdullah Ağaliyev ile İngiltere’den Ulvi Papinov’dan oluşan heyet 28 Ocak'a kadar Avrupa Konseyi toplantılarına katılarak bir dizi görüşmelerde bulunacaklar.

Avrupa Konseyi toplantıları süresince birçok önemli görüşmelerde bulunacak olan heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelerek sorunlarını dile getirecekler. Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Komisyonu Başkanı Christopher Chope, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiser Yardımcısı Bojana Urumova gibi önemli şahsiyetlerle önceden alınan randevularda bulunacakları görüşmelerde Ahıska Türklerinin sorunlarını dile getirerek beraberlerinde götürdükleri dosyaları iletecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!