AfD’lilerin provokasyonuna geldi

Güncelleme Tarihi:

AfD’lilerin provokasyonuna geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 10:13

Baden-Württemberg Eyalet Parlamentosu Yeşiller milletvekili Ayla Çataltepe ile AfD üyeleri arasında çıkan tartışma itişmelere dönüştü. Bild gazetesinde yer alan habere göre, AfD üyesi 65 yaşındaki emekli Dieter Blaha, çekişme sırasında Türkiye kökenli milletvekilinin tırnaklarıyla kolunu tırmaladığını ve kanadığını belirterek polise suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

OLAY Stuttgart yakınlarındaki Göppingen kentinde bir sokak festivalinde meydana geldi. Yeşiller milletvekili Ayla Çataltepe sokak festivalinde seçim ofisinin önünde stant açtı. Yaklaşık iki yıldır sürekli atıştığı aşırı sağcı AfD milletvekili Hans-Jürgen Gössner de kız arkadaşı ve bazı AfD’li üyelerle gelerek Yeşiller standı önünde provoke edici şekilde sohbete başladı. İddiaya göre, AfD’li milletvekili Gössner, Yeşiller standı önünde durup eline organik meyve alan kız arkadaşının fotoğrafını çekmeye başlayınca Yeşiller milletvekili Çataltepe, ofisinden çıkıp fotoğraf çekmemeleri konusunda uyardı.

KOLUNU TIRMALADI İDDİASI
Stant önünde fotoğraf çekilmesini istemediğini belirten Çataltepe, polise ihbarda bulundu. Bu sırada olay yerinde bulunan AfD, Yeşiller ve SPD üyeleri arasında kargaşa çıktı. AfD üyesi 65 yaşındaki Dieter Blaha daha sonra karmaşada kolundan yaralandığını söyledi. Blaha, Bild’e yaptığı açıklamada, Yeşiller milletvekilinin omzuna dokunduğunu bu sırada Çataltepe’nin ise kolunu tırmaladığını iddia etti. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis olaya müdahale etti ve iki grubu ayırdı. Polis, yaralanan Blaha’nın iddialarını raporladı. Ancak polisin AfD üyesinin cezai bir suç işleyip işlemediğini de incelemeye aldığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!