AfD kan kaybetmeye devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

AfD kan kaybetmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2024 11:58

Almanya’da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine sayılı günler kala aşırı sağcı parti AfD oy kaybetmeye devam ediyor. Mannheim’da polise yönelik saldırının ardından INSA tarafından Bild adına yapılan ankette katılımcıların sadece yüzde 15.5’i AfD’ye oy vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

OCAK 2024’te yapılan anketlerde ortlama yüzde 23 oy alan AfD, yaklaşık 7.5 puanlık bir düşüş yaşadı. INSA Başkanı Hermann Binkert Bild’e yaptığı açıklamada, “AfD, Ocak 2024’teki zirvesine kıyasla her üç seçmenden birini kaybetti” dedi. Üstelik, Afganlı mültecinin bir polis memurunu öldürmesinden sonra yapılan ilk ankette AfD’nin oylarının artırmadığı görüldü. Bild adına yapılan anket 31 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. AfD, Mannheim’da yaşanan saldırıdan hemen sonra bunu seçim kampanyalarında kullanmaya başlamıştı.

AfD kan kaybetmeye devam ediyor
HATAYI KABUL ETTİ
AfD Eş Başkanı Alice Weidel, İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in aşırı sağcılığı suçladığı sahte bir alıntıyı paylaşmıştı. Ancak bakanın böyle bir açıklamasının olmadığı ve duyurunun sahte olduğunun ortaya çıkmasından sonra Weidel hatayı kabul etti ancak eleştirisinin yine de doğru yönde olduğunu belirtti. INSA’nın son anketinde SPD aşırı sağcı partiyi geride bıraktı ve yüzde 16 oy oranıyla ikinci parti konumuna yükseldi. SPD bir hafta öncesine göre oyunu 1 puan artırdı. CDU/CSU yüzde 30.5 ile hâlâ en güçlü parti konumunda. Yeşiller yüzde 12 ve FDP yüzde 5 oy oranlarını korudu. Sahra Wagenknecht ittifakı ise yüzde 7.5 oy aldı. Almanya’da pazar günü AP seçimleri yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!