AfD, ekim ayında gösterilere başlıyor

Güncelleme Tarihi:

AfD, ekim ayında gösterilere başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 10:43

Yabancı ve İslam karşıtı parti AfD, enerji fiyatlarındaki artışa karşı halkı ayaklandırmak için şimdiden harekete geçti. Aşırı sağcı partinin, ekim ayı itibariyle Almanya genelinde protesto gösterileri düzenlemeyi planladığı açıklandı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Olaf Scholz, enerji fiyatlarındaki artış ve pandemiye karşı planlanan önlemler nedeniyle Almanya’da ‘sosyal sürtüşmeler’ beklemediğini yinelerken, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) ‘sıcak bir sonbahar’ yaşatmak için şimdiden harekete geçti. Başbakan Scholz’un geçen hafta Brandenburg eyaletinin Neuruppin kentinde katıldığı etkinliği ‘vatan haini’, ‘yalancı’ sloganları atarak engellemek isteyen göstericilerin çoğunun AfD yandaşı olduğu ortaya çıkarken, partinin ekim ayı itibariyle Almanya genelinde protesto gösterileri düzenlemeyi planladığı açıklandı. Sosyal medyada “Scholz ve trafik lambası (SPD, FDP, Yeşiller koalisyonu) büyükanne-büyükbabalarımızın, anne-babalarımızın on yıllardır verdikleri emekle ulaştığımız refahı yok ediyor” paylaşımıyla halkı kışkırtmak isteyen AfD’nin, önümüzdeki haftalarda ‘sokak protestolarını’ artırmayı hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

İLK GÖSTERİ BERLİN’DE
AfD Eş Başkanı Tino Chrupalla, hükümetin enerji ve pandemi politikasını protesto etmek için 8 Ekim’de başkent Berlin’de “Doğal gaz katkısı yerine Kuzey Akım 2” sloganıyla bir gösteri düzenleyeceklerini şimdiden ilan etti. “Önce bizim ülkemiz” sloganıyla bir kampanya başlatacaklarını belirten Chrupalla, eski Doğu Almanya’nın çöküşüne yol açan ‘Pazartesi gösterileri’ gibi bu gösterilerin Almanya’nın farklı kesimlerinde her pazartesi sürdürüleceğini açıkladı. Savaş yüzünden uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Rusya ile Almanya arasındaki ‘Kuzey Akım 2’ doğal gaz boru hattı projesinin devre dışı bırakılmasının bir hata olduğunu savunan Tino Chrupalla, “Kuzey Akım 2’nin devreye sokulması Almanya’da halkın yükünü azaltacaktır” dedi. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’i Rusya’ya karşı bir ‘ekonomi savaşı’ sürdürmekle suçlayan AfD’li politikacı, Rusya’ya uygulanan yaptırımların da uluslararası hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

TOPLU PROTESTO BEKLENMİYOR
AfD’nin yanı sıra Almanya’da aşırı sağcı çevreler de ülke genelinde protesto gösterileri düzenlemeyi planlarken, iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ise artan enerji fiyatları ve enflasyon nedeniyle geniş katılımlı protestolar beklemiyor. Eyalet teşkilatları ise özellikle eski Doğu Almanya sınırları içerisinde oluşturulan yeni eyaletlerde halkın devlete karşı kışkırtılabileceği tehlikesinin olduğuna dikkati çekiyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından ‘aşırı sağcı şüphesiyle’ faaliyetleri izlenen AfD’nin yanı sıra aşırı sağcıların yasal protesto gösterilerini istismar edebilecekleri de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!