ABKD'de başkan değişmedi

Güncelleme Tarihi:

ABKDde başkan değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 17:50

DUİSBURG'un Marxloh semtindeki 485 üyeli Alevi Bektaşi Kültür Derneği (ABKD), 14. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetimini belirledi.

Haberin Devamı

Tek aday olan Niyazi Şahin 263 delegenin oyunu alarak yeniden başkan oldu. Alman Edebiyatı ve Sosyal Bilimler Öğretmeni Niyazi Şahin, böylece iki yıl daha başkanlık görevinini yürütecek. Yılmaz Kahraman, Mustafa Şahin ve Kemal Özkaplan'ın yönettiği divanda ABKD'nin ikinci başkanlığına İbrahim Şahin, sekreterliğe Aytül Güzel, saymanlığa ise Kemal Türkyılmaz seçildiler. Diğer yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Kemal Döğüş, Mehmet Yoldaş, Hüsniye Çetindağ, Hakan Bağdaş, Gülseren Karagöz, Birgül Serman, Sevgi Polat ve Elif Kalkan. Denetleme Kuruluna; Deniz Güner, Rıza Şahin, Cemal Şen, Gazi Ateş, Disiplin Kuruluna ise Cenani Özmen ve Cemal Özdemir getirildiler.

ÖNEMLİ PROJELER VAR
Niyazi Şahin yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Son iki yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptık. Buranın önümüzdeki aylarda inşa edilecek olması bizi heyecanlandırıyor. Çünkü mevcut yerimiz bize dar geliyor. Çok geniş kapsamlı kullanma imkanına sahip olacağız. Bugün burada çok büyük bir katılım var. Örgütlü toplumun kurumsallaşması bu şekilde ilerler. İnancımızı, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşamak ve gençlere öğretmenin yanı sıra bulunduğumuz topluma uyum sağlamayı ve herkesi Alevilik felsefesi ışığında kucaklamayı hedefliyoruz“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!