AB'den İtalya'nın 3 bölgesine kalkınma desteği

Güncelleme Tarihi:

ABden İtalyanın 3 bölgesine kalkınma desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 17:09

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İtalya'nın Sicilya, Bacilicata ve Veneto bölgelerine 6 milyar Euro'luk kalkınma desteğini onayladı.

Haberin Devamı

AB Komisyonu'nun açıklamasında, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu'ndan 2020 yılına kadar İtalya'nın Sicilya, Bacilicata ve Veneto bölgelerine kalkınma desteği sağlanacağı bildirildi.

Buna göre, Sicilya bölgesine 3 milyar 410 milyon Euro, Basilicata bölgesine 413 milyon Euro ve Veneto bölgesine de 300 milyon Euro kaynak kullandırılacak. Bu desteklemelere, İtalya da ilave katkıda bulunarak bu üç bölgenin kalkınması için toplamda 6 milyar Euro aktarılacak.

Bölgesel Politikadan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Corina Cretu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, geri kalmış bölgelerin kalkınmasına yönelik uygulanacak programların İtalya'nın ekonomik olarak iyileşmesi için hayati önem taşıdığını belirterek, programların bölgelerin büyümelerini ve istihamını artıracağını kaydetti.

Cretu, kalkınma programının bölgelerin altyapılarının geliştirilmesi ve doğanın korunmasına da fayda sağlayacağını böylece halkın yaşamını olumlu etkileyeceğini ifade etti.

AB'de kalkınma desteklemeleri, AB ortalama milli gelirinin yüzde 75'inin altında kalan bölgelerde istihdamı artırmak ve büyümeye katkıda bulunmak için sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!