Güncelleme Tarihi:
Yol güvenliğinin üye ülkelerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Bulc, “2017’de 25 bin 300 kişi yollarda hayatını kaybederken, birçok kişi de tüm hayatlarını değiştiren yaralanma ve sakatlıkla mücadele etmek zorunda kaldı. AB’nin Avrupalıları korumak adına daha fazla katkıda bulunabileceğini düşünüyorum” dedi.
AB Komisyonunun yol güvenliğini artırmaya yönelik somut adımlar atmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Bulc, temel amacın daha fazla hayat kurtarmak olduğunu söyledi.
Bulc’un açıkladığı verilere göre, geçen yıl, 2016’ya oranla trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısı ise yüzde 2 düştü. 2016 yılında 25 bin 600 kişi hayatını kaybetmişti.
ROMANYA VE BULGARİSTAN’DA ÇOK YÜKSEK
Geçen yıl ağır yaralanan kişi sayısının 135 bin civarında olduğunu ortaya koyan AB Komisyonu verileri, bu kazaların rehabilitasyon, sağlık hizmeti giderleri ve maddi hasarlar göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 120 milyar euroya mal olduğunu gösterdi.
AB genelinde İsveç, İngiltere, Hollanda ve Danimarka’da trafik kazalarında can kaybının düşük olduğu açıklanan verilerde, Romanya ve Bulgaristan’da ise trafik kazalarının yüksek oranda can almaya devam ettiği ortaya çıktı.
AB Komisyonunun 2020-2030 yıllarına yönelik yeni yol güvenliği tedbirlerini içeren yol haritasına ilişkin çalışmalarını gelecek aylarda tanıtması bekleniyor. Bu çerçevede komisyonun araç ve altyapı güvenliğine ilişkin yeni adımlar atacağı düşünülüyor.