AB, yolcuların uçuş bilgilerini paylaşacak

Güncelleme Tarihi:

AB, yolcuların uçuş bilgilerini paylaşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 08:42

AB, terör şüphelilerinin takip edilebilmesi için yolcuların uçuş bilgilerini paylaşacak.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği İçişleri Bakanları Brüksel’de yaptıkları toplantıda, terör şüphelilerinin takip edilmesi ve yakalanması amacıyla yolcuların uçuş bilgilerine ilişkin verilerin paylaşılması kararı aldı.

The Washington Post’ta yer alan habere göre, böylece terör şüphelilerini arayan polis görevlileri, yolcuların PNR (Passanger Name Record) bilgilerine erişerek Avrupa’dan ya da Avrupa sınırları içinde seyahat eden yolcuların isim, kişisel bilgileri ve kredi kartı bilgilerine ulaşabilecek.

Proje, 2011’de gündeme gelmiş ancak Avrupa Parlamentosu’nun data gizliliğine ilişkin endişeleri sebebiyle gecikmişti. Anlaşmanın yüyürlüğe girmesi için önümüzdeki haftalarda Avrupa Parlamentosu’ndan onay alınması gerekecek. Öte yandan, ülkelerin mekanizmayı uygulamaya geçirmek için iki yıla ihtiyacı olacak.

Anlaşmaya ilişkin tartışmaların düğüm noktası olan, verilerin ne kadar tutulacağına ilişkin görüşmeler de karara bağlandı. Buna göre, veriler beş yıl tutulacak, ancak altı ay sonra, isim, adres ve fatura bilgileri "maskelenecek".


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!