AB’ye vize muafiyeti ve kolaylık geliyor

Güncelleme Tarihi:

AB’ye vize muafiyeti ve kolaylık geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 10:33

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, TUSKON’un Brüksel Temsilciliği’nin kuruluşunun 5’inci yılında sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde aktif rol oynamaya devam ettiğini ifade ederek, “Beş yılda ülkemiz için bu yolda önemli ilişkiler kurduk ve geliştirdik. Şu günlerde yaptığımız görüşmelerde AB üye ülkelerinde Türk vatandaşlara uygulanan vize uygulamasının yumuşatılabileceğini öğrendik, bize ifade ettiler. Bazı vatandaşlarımıza vize muafiyeti uygulaması hakkında

Haberin Devamı

TUSKON, 15 Mayıs Salı günü Brüksel’de, Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerine prestij katacak yemekli bir toplantıyı düzenleyerek Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Komisyonu Başkan Yarımcısı Olli Rehn, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle’yi ağırladı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peterle, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, AP Türkiye’de Kadın Hakları Raportörü Emine Bozkurt, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupalı parlamenterler ve diplomatlarla iş dünyasından temsilciler de katılımcılar arasındaydı. Toplantı sonrası gazetecilere TUSKON’un Brüksel’de AB konusunda yaptığı çalışmaları değerlendiren Meral “AB artık Türkiye’ye üyelik için tarih vermeli. Tarih verilirse iştah artar. Motivasyon yükselir. Kıbrıs konusu mutlaka ki önemli ancak Türkiye’nin AB üyeliğini askıya alınması için gerekli bir gerekçe de değil” dedi.

Tersine göç başladı

Meral Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olanları uyararak şöyle devam etti: “Avrupa’da en çok konuşulan konu ‘rekabet gücünün kaybolması’. Rekabet gücünün dinamiğini ise üreten insanlar oluşturur. Hem çalışkan, hem dinamik, hem iyi yetişmiş olması gerekiyor bu insanların. Türkiye’de bu tanıma uyan bir potansiyel var. AB üyeliğimize karşı olan görüşe göre Türkiye’den Avrupa ülkelerine göç olacak. Biz her platformda anlatıyoruz. Özellikle vize konusunu daima gündemde tutuyoruz.

Türkiye bundan 20 yıl öncesindeki bir ülke değil. Şu anda Avrupa’dan Türkiye’ye göç başladı. Ülkemizde 1 milyon yabancı çalışıyor. Avrupa’nın bu konuda endişe etmemesi gerekiyor. Avrupa’nın eski rekabetçi gücüne kavuşabilmesi için çalışacak üretecek insanlara ihtiyacı var. Avrupa’nın şu anda bunları gözden geçirmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!