Aachen'e yeni cami yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Aachene yeni cami yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 17:00

Almanya'nın Aachen kentinde, 20 yıl süren tartışmaların ardından Yunus Emre Camii'nin inşasına başlandı. Dün törenle temeli atılan caminin 6 milyon Euro'ya mal olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

"Cami inşasına başlanmasına çok sevindik" diyen cami derneği Başkanı Abdurrahman Kol'ün verdiği bilgiye göre, 8 bin kişi kapasiteli camide, toplantı salonu ve 12 sosyal konut yer alıyor. üç yıl içinde bitmesi planlanan caminin sade görünümlü minaresinin büyüklüğünün 40 metre olduğu bildirildi. Cami derneği tarafından hazırlanan planın belediyenin ilgili tüm daireleri tarafından onaylandığını belirten Kol, "Hazırladığımız mimari plan herkes tarafından büyük destek gördü" derken, belediye sözcüsü de, cami derneği ile yapılan işbirliğinden övgüyle söz etti.

Başkanlardan ortak çağrı

Kentteki aşırı sağcı çevrelerin ise, cami yapımını önümüzdeki ay yapılacak bir gösteriyle protesto etmek istedikleri öğrenildi. Aşırı sağcıları planladığı bu girişime yanıt veren Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp ve üç belediye başkanı, Aachenliler'e yaptıkları ortak çağrıda "Kentimizde kültür, milliyet ve din farkı gözetmeksizin tüm insanlara, bu kahverengi pisliğe karşı gelmeye çağırıyoruz" dediler.

20 yıl süren cami inşası tartışmaları sırasında üç ayrı mimari plan hazırlanmıştı. Hazırlanan ilk planda tasarlanan caminin boyutları büyük bulununca, belediye yönetimi, cami planı için bir yarışma açmıştı. Yarışmayı kazanan kişi ile yapılan görüşmelerde pürüz çıkınca, cami derneği tarafından hazırlanan mimari plan için tüm izinler çıktı ve caminin buna göre inşa edilmesine karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!