Aachen'da Yunus Emre Camii'ne onay çıktı

Güncelleme Tarihi:

Aachenda Yunus Emre Camiine onay çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 10:57

Almanya'nın Aachen kentinde yapımı planlanan Yunus Emre Camii için kentin Belediye Meclisinden onay çıktı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Yunus Emre Camii, Aachen'ın 4'ncü camiisi olacak.

Haberin Devamı

Yunus Emre Camii Derneğinin başkan yardımcısı Mükremin Yıldız, 3 bin metre karelik bir alanda inşa edilecek yeni cami kompleksinde ibadethanenin yanı sıra çocuklar için kreş, kütüphane ve alışveriş yerleri olacağını belirtti.

'Hristiyan Demokratlar destek verdi'Yıldız, ''Aachen'de yeni cami artık bir ihtiyaç halini almıştı. Cami yapımına hiç kimse itiraz etmedi. Aksine Almanlar daha çok destek verdi. Hatta Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) il başkanının desteği çok önemliydi'' dedi.

Ezan okunmayacağını kaydeden Yıldız, minarelerin 40 metre yüksekliğinde olacağını ve camide aynı anda bin kişinin ibadet edebileceğini ifade etti. Yıldız, yeni caminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon Euro olacağını ve inşaatını yıl başına kadar başlatmak istediklerini bildirdi. ''Yunus Emre Camii'', Aachen’ın 4’ncü camiisi olacak.

Avrupa’da en çok Müslüman Almanya’da

Avrupa’nın en büyük Müslüman cemaati Almanya’da yaşıyor. Merkezi Essen’de bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin verilerine göre, Almanya’daki Müslüman sayısı 3 milyon 400 bini aşıyor. Türkler de Müslümanlar içinde 2,5 milyonluk kitleyle en büyük grubu teşkil ediyor. Almanya’daki İslam kuruluşları içinde en geniş kitleye hitap eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, 500‘e yakın din görevlisi ve birliğe bağlı 800‘ün üzerindeki dernek ve kültür merkeziyle Almanya’daki Müslüman cemaatin önemli bir yapılanması konumunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!