8 yıl sonra Atatürk Stadı'nda

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra Atatürk Stadında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 13:36

Tam 8 yıl sonra Bank Asya 1. Lig'de buluşan Göztepe ile Karşıyaka, yarın Atatürk Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Son olarak 8 Şubat 2004'te karşı karşıya gelen Göztepe ve Karşıyaka'nın 2778 gün sonra gerçekleşecek buluşması, TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Profesyonel liglerde bugüne dek oynanan 38 maçın 15'ini Karşıyaka, 14'ünü ise Göztepe kazanırken, 9 müsabaka berabere sonuçlandı. İki takım arasında 2003-04 sezonunda yapılan son karşılaşmayı Karşıyaka 5-2 kazandı.

KARŞIYAKA'YA 2500 KOLTUK

Göztepe-Karşıyaka çekişmesinde, unutulmazlar listesinin ilk sırasında kuşkusuz 16 Mayıs 1981 tarihinde yine Atatürk Stadı'nda oynanan maç yer alıyor. Biletli 61 bin 60 futbolseverin izlediği karşılaşma, seyirci sayısı açısından 2'nci Lig'in dünya rekoru olarak kabul ediliyor. Koltuk monte edildiği için seyirci kapasitesi 51 bine düşen Atatürk Stadı'nda Karşıyakas taraftarına Çınarlı yönündeki kale arkasında 2500 kişilik yer ayrıldı. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yöneteceği maçın bilet fiyatları kapalı 30, açık 15, kale arkası ise 10 TL olyarak belirlendi.

TARAFTARLARA UYARI

Göztepe ile Karşıyaka'nın geçmiş dönemlerde yaptığı karşılaşmalarda yaşanan olaylar iki kulübün de ağır cezalar almasına yol açarken, "Sporda Şiddet Yasası" olarak bilinen ve geçtiğimiz nisan ayında yürürlüğe giren 6222 sayılı kanun, bu kez olay çıkaranları yakacak.

Çok ağır yaptırımlar içeren yasaya göre sadece spor alanlarında değil, çevresinde de meydana gelecek olaylara karışanlar, şiddetli biçimde cezalandırılacak.

MEŞALEYE HAPİS

Bulundurulması suç olmayan kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri (taş, sopa, bıçak, meşale gibi) aletleri spor alanlarına sokan kişilere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bunları temin edenler ise 5 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Söz konusu aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenenini bozanlara ise 3 yıla kadar hapis var.

ALKOLLÜ GELMEYİN

Spor alanlarında veya çevresinde hakaret olarak algılanacak söz ve davranışta bulunanlar, şikayet şartı aranmaksızın 15 günden az olmamak üzere para cezasına çarptırılacak. Bu tür yerlerde din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek yapılacak hakaretlere 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Alkol ya da uyuşturu alanlar stattan çıkarılacak, çıkmakta direnirse 1 yıl statlara alınmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!