60 yaş altı da dördüncü aşıyı olsun mu?

Güncelleme Tarihi:

60 yaş altı da dördüncü aşıyı olsun mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 12:47

Dünya Doktorlar Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Almanya Daimi Aşı Komisyonu’nun (STIKO) 60 yaş altına da dördüncü aşı tavsiyesi yapmasını istedi.

Haberin Devamı

RedaktionsNetzwerk Deutschland’a açıklama yapan Montgomery, STIKO’nun 60 yaşın üzerindeki herkes için dördüncü aşıyı önermesinin doğru bir gelişme olduğunu söylerken, “STIKO ayrıca, en az 6 ay önce hastalığa yakalanmış ve son aşısının üzerinden altı ay geçmiş olan 60 yaş altı kişilerin de isterlerse dördüncü aşıyı olmalarını tavsiye etmelidir” dedi. Montgomery, birçok doktor ve hastanenin ancak STIKO’nun olumlu bir kararı olması halinde aşı yaptıracağına dikkati çekti. “Aşı olmanın yasal olarak mümkün olması birçok kişi için yeterli değil. STIKO kararlarında bunu göz önünde bulundurmalıdır” diyen Montgomery, duyurulan Omikron aşısından sadece küçük bir ilerleme umduğunu kaydetti. Ancak Montgomery, buna rağmen pandemi ile daha iyi başa çıkmaya yardımcı olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

‘YETERİNCE SİPARİŞ VERİLDİ’
STIKO, kısa bir süre önce üç kez aşılanmış veya enfekte olmuş 60 yaşın altındaki kişilerin şu anda dördüncü kez aşılanmayacağı, sağlık personelinin istisna olduğunu ve aşılanması gerektiği tavsiyesinde bulunmuştu. Öte yandan, yaşlı insanların yeni virüs varyantlarına uyarlanmış gelecekteki aşıları beklemek ve aşılamayı ertelemek için mantıklı bir sebebi olmadığı da belirtildi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, BA.5 veya BA.4 alt varyantlarına karşı yeni aşılarla ilgili olarak “O kadar çok uyarlanmış Omikron aşısı sipariş ettik ki, herkese yetecek kadar var” dedi.
Alman Hastaneler Federasyonu (DKG) Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Gass, dördüncü aşı tartışmalarını genel olarak eleştirdi. Gass, yaptığı açıklamada, “Şu anda yaşananlar büyük zararlara yol açıyor. Bu konudaki tartışmalar, insanların, kimin ne zaman aşı olması gerektiğini anlamasına yol açmıyor” dedi. DKG başkanı, insanların sadece ‘çok sesli bir koro’ duyduğunu ifade ederken, “Bu da toplumun bu dördüncü aşının faydaları konusunda şüpheci davranmasına yol açıyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!