6. Uluslararası Kum Heykelleri sergisi

Güncelleme Tarihi:

6. Uluslararası Kum Heykelleri sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 17:14

Her yıl Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan kumdan heykeller festivali, bu yıl da ziyaretçilerini büyüledi.

Haberin Devamı

GELENEKSEL Kum Heykelleri Sergisi yaz aylarında başkent Berlin'in vazgeçilemez bir kültürel etkinliği haline geldi. 'Sandsation' isimli kumdan heykel sergisi Berlin'in Ana Tren Garı'nda 6. kez sanat sevenlerle buluştu. Değişik ülkelerden 12 ülkeden sanatçının katılımı ile yapılan Uluslararası Kum Heykelleri Sergisi, 17 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Kumdan yaptıkları eserlerini teşhir eden 24 heykeltıraş arasında yapılan yarışmada bu yıl ilk kez ödül verilecek. Fransa'dan Ukrayna'ya 24 ayrı plastik sanatçının göz nuru ve el emeği ile oluşturulan kumdan heykellerin ömrü 4 ile 8 hafta arasında değişiyor. Sergiyi 100 bin'in üzerinde sanatseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

ÖDÜL VERİLECEK

Kumdan yapılan heykeller üzerindeki yapılan ince çalışmalardan sonra ilk kez bu yıl en iyi kum heykele "Kum Festivali Ödülü" verilecek. Berlin'de görsel bir şölen yaşatacak sergide ziyaretçiler heykel yapımını yakından izlemenin yanısıra, çocuklar ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmalarına katılarak heykeller hakkında uygulamalı bilgi edinme şansına sahip olacaklar.

'Sandsation' sergisinde bu yıl 12 değişik ülkeden sanatçılar birbirleriyle dünya şampiyonluğu için yarışacaklar. Yarışmayı kazanan 10 bin euroluk ödül alacak. Federal hükümet merkezi yakınlarındaki Berlin Ana Tren Garı önündeki bin metre kare alanda düzenlenen Kum Heykelleri Sergisi'ne giriş ücreti yetişkinlere 6 ve çocuklara ise 3 euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!