‘50 yıl sonra gelen mutabakat utanç verici’

Güncelleme Tarihi:

‘50 yıl sonra gelen mutabakat utanç verici’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 17:42

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzchak Herzog, 1972 Olimpiyat Oyunları’nda İsrailli sporculara yönelik saldırıdan sağ kurtulanlara tazminat ödenmesine ilişkin anlaşmayı övdü.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Frank-Walter Steinmeier, Almanya’ya gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Yitzchak Herzog ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Bu mutabakata 50 yıl sonra, son birkaç günde varılmış olması gerçekten utanç verici” dedi. Ancak Steinmeier, bunun ne bugün ne de gelecekte Almanya-İsrail ilişkilerini herhangi bir şekilde zora sokacak bir durum olmadığını kaydetti. İsrail Cumhurbaşkanı Yitzchak Herzog ise anlayışın, hatalar ve insani trajedilerle başa çıkmamızı ve gelecek için bunlardan ders çıkarmamızı sağladığını söyledi. Herzog, terörün olimpiyat oyunları fikrini bozmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

‘50 yıl sonra gelen mutabakat utanç verici’
28 MİLYON EURO TAZMİNAT
Steinmeier ve Herzog, Münih yakınlarındaki Fürstenfeldbruck Hava Üssü’nde olimpiyat saldırısının 50. yıl dönümü anma törenine katıldı. Filistinli teröristler olimpiyatlara katılan İsrail ekibine saldırmıştı. Fürstenfeldbruck Hava Üssü’ndeki operasyonda, ekipten 11 kişi ve bir polis memuru öldürüldü. On yıllar süren anlaşmazlıkların ardından Alman hükümeti, yıl dönümünden hemen önce 28 milyon Euro tutarında tazminat konusunda ailelerle anlaşmaya vardı. Ailelerin ve Cumhurbaşkanı Herzog’un anma törenine katılıp katılmayacağı uzun süredir belirsizdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!