50. UEFA Kupası sahibini buluyor

Güncelleme Tarihi:

50. UEFA Kupası sahibini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 08:24

Futbolda 50. UEFA Kupası bu akşam İngiltere’de sahibini bulacak. Rusya’nın Zenit ile İskoçya’nın Glasgow Rangers takımları, Manchester kentinde kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek. Her iki takım da kupa tarihinde ilk kez final oynayacak.

Haberin Devamı

UEFA Kupası'nda 2007-2008 sezonu şampiyonu bugün İngiltere'de belli olacak. Rusya'nın Zenit ile İskoçya'nın Glasgow Rangers takımları Manchester kentinde karşı karşıya gelecek. City of Manchester Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. Fröjdfeldt'in yardımcılıklarını Stefan Wittberg ve Henrik Andren yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

KUPAYI KAZANAN TAKIMLAR

1971-72 sezonundan itibaren adı değiştirilerek UEFA Kupası ismiyle düzenlenen kupayı en çok müzesine götüren takımlar, 3’er kez bu başarıya ulaşan İngiltere’nin Liverpool ile İtalya’nın Inter ve Juventus takımları oldu.

Kupayı şimdiye dek kazanan takımlar şunlar:
Inter (İtalya) 3, Juventus (İtalya) 3, Liverpool (İngiltere) 3, Borussia Mönchengladbach (Almanya) 2, Feyenoord (Hollanda) 2, Göteborg (İsveç) 2, Parma (İtalya) 2, Real Madrid (İspanya) 2, Tottenham Hotspur (İngiltere) 2, Sevilla (İspanya) 2, Ajax (Hollanda) 1, Anderlecht (Belçika) 1, Bayer Leverkusen (Almanya) 1, Bayern Münih (Almanya) 1, CSKA Moskova (Rusya) 1, Eintracht Frankfurt (Almanya) 1,Galatasaray (Türkiye) 1, Ipswich Town (İngiltere) 1, Napoli (İtalya) 1, Porto (Portekiz) 1, PSV Eindhoven (Hollanda) 1, Schalke 04 (Almanya) 1, Valencia (İspanya) 1

KUPANIN GİTTİĞİ ÜLKELER

UEFA Kupası’nı kazanan takımların bağlı bulunduğu ülkeler şunlar: İtalya 9, İngiltere 6, Almanya 6, İspanya 5, Hollanda 4, İsveç 2, Belçika 1, Portekiz 1, Rusya 1, Türkiye 1

SON 2 KUPA SEVILLA’NIN

UEFA Kupası’nda son 2 sezonda, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’nin ikinci turda elediği İspanya’nın Sevilla takımı kupayı müzesine götürdü. İspanyol temsilcisi 2005-2006 sezonunda İngiltere’nin Middlesbrough takımını 4-0, geçen sezon da kendi ülkesinden Espanyol’u, normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten maçta, penaltı atışları sonucu geçerek, mutlu sona ulaştı.

KUPA, GELECEK SEZON İSTANBUL’DA SAHİBİNİ BULACAK

Futbolda 51. UEFA Kupası, gelecek sezon İstanbul’da sahibini bulacak. Avrupa’nın kulüpler bazında 2 numaralı kupasında 2008-2009 sezonundaki final maçına Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ev sahipliği yapacak. Böylece, UEFA Kupası tarihinde ilk kez bir final maçı Türkiye’de oynanmış olacak.

Çetin Arslancan (A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!