50 bin doktor greve gidiyor

Güncelleme Tarihi:

50 bin doktor greve gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 13:49

ALMANYA'da maaşlarının artırılmasını talep eden yaklaşık 50 bin doktor, geçen ay yapılan zam pazarlığının sonuçsuz kalması üzerine greve gitme kararı aldı.

Haberin Devamı

Doktorlar sendikası olarak bilinen Marburg Birliği, hafta başında yapılan grev oylamasında, üyelerin yüzde 92,7'sinin iş bırakma eylemine evet dediğini açıkladı. Birlik Başkanı Rudolf Henke tarafından yapılan açıklamada, 26 Ocak tarihinde yapılacak olan greve yaklaşık 50 bin doktorun görev yaptığı ülke genelindeki 600 hastaneyi kapsayacağı duyuruldu. Henke, "Maaşlarına zam ve daha iyi çalışma şartlarının sağlanması yolundaki talepleri, işveren tarafından kabul edilmeyen doktorlar şimdi greve giderek baskı yapmak istiyorlar" dedi.

MAAŞ ARTSIN NÖBET AZALSIN
Doktorlar, maaşlarına yüzde 6 zammın yanı sıra, nöbet paralarının artırılmasını ve halihazırda ayda 5 ile 9 kez nöbet tutan doktorların aylık nöbet sayısının dörde düşürülmesini talep ediyorlar. İşveren konumundaki hastaneler adına pazarlık masasına oturan Yerel İşverenler Birliği VKA yetkilileri ise, doktorların maaşlarına zam oranını hastanelerin bütçe artışlarına endekslenmesi gerektiğini belirterek, doktorlara 16 aylık süre için yüzde 1,48 zam, bir defaya mahsus da 250 Euro'luk ödeme teklif etmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!