40 kişilik mehter takımı

Güncelleme Tarihi:

40 kişilik mehter takımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 16:09

EPPİNGEN'de DİTİB Mevlana Camii yönetim kurulu tarafından mehter takımı kuruldu.

Haberin Devamı

Berlin ve Bielefeld mehter takımlarından sonra Almanya genelinde üçüncü mehter takımı olma özelligini taşıyan Eppingen Mehter Takımı'nın sorumlusu Hasan Fıstıkcı, Eppingen ve çevresinde gelecek nesillere Türk kültürünü daha yakından tanıtmak ve milli duyguları canlı tutmak amacıyla böyle bir işe giriştiklerini söyledi.

DİTİB Mevlana Camii Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çetinkaya da mehter takımına katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyleyerek, "Haftada iki kez çalışmak için bir araya geliyoruz. Amacımız Türk insanına layık hizmetler yapmak ve kültürümüzü yeni nesillere aktarmaktır. Milli duygularımızı şahlandıran bu tür çalışmaya ortak olmaktan da gurur duyuyoruz" dedi.

Aynı zamanda Eppingen Türkspor Başkanı da olan Hasan Fıstıkcı kurulan mehter takımının 40 kişilik gönüllü grubundan oluştuğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Mehter takımındaki arkadaşlarımız özel hayatlarından büyük fedakarlıklar yaparak güzel bir geleneği, yabancı bir ülkede tekrar canlandırmak için çaba sarfediyorlar. Hiçbir zorluktan kaçınmayarak maddi ve manevi özveride bulunan arkadaşlarımız, burada yaşayan vatandaşlarımıza ve Almanlara bu eşşiz kültürümüzü tanıtıp sevdirecekler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!