4 kişiyle başladılar, şimdi...

Güncelleme Tarihi:

4 kişiyle başladılar, şimdi...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 10:39

‘Nürnberg Interkulturel’ ödülüne layık görülen Göçmen Kadınlar Girişimi’nin kurucusu Ebru Sarı, çalışmalarını gazetemize anlattı. İki çocuk annesi olan Sarı, girişimin, göçmen kadınların günlük yaşamda yollarını bulmaları için onlara destek olduğunu, eğitim ve kariyer fırsatları sunduklarını belirtti.

Haberin Devamı

“Kadınlar dünyayı değiştirebilir ama önce Bayern” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Sarı, Göçmen Kadınlar Girişimi’yle ilgili şunları söyledi: 2017’de eşimin işi nedeniyle Nürberg’e taşındık. Biri 11 diğeri 18 yaşında iki erkek çocuğum var. Buraya ilk taşındığım zamanlar acaba benim gibi yeni göç etmiş birilerini bulabilir miyim umuduyla 4 yıl önce kurmuş olduğum sosyal medya grubumda önce 4 kişiyle buluştuk. Birbirimizi tanıyıp burada destek olmaya başladık. Son dönemlerde göç eden ailelerle grubumuz daha da genişledi. Hepsi Türk kadınlarından oluşan 360 kişilik bir Facebook grubumuz var ve sadece Bayern bölgesi kapsıyor. Zaman zaman buluştuk, bilgi paylaşımları yaptık, sohbet ettik.

4 kişiyle başladılar, şimdi...

4 kişiyle başladılar, şimdi...
‘DERNEK KURMAK İSTİYORUZ’
Bu yılın ocak ayından itibaren ilk tanıştığım ve yol arkadaşım olan Arzu Mumcu İlarslan ile bu buluşmaları sosyal ve kültürel anlamda geliştirmek, daha önce buraya göç etmiş kadınlarla arada bir köprü kurmak istedik. Kültürladen-Loni-Übler-Haus’da her ay bir etkinlik düzenlemeye başladık. Kadınların ve çocukların entegre olabilmeleri ve yeni geldikleri bu yerde onlara bir nebze destek olmak bize mutluluk veriyor. Bu etkinliklerin sonunda ‘Interkulturell 2023’ ödülüne layık görüldük. Yakın zamanda çalışmalarımıza dernek olarak devam etmeyi düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!