36 yılık evinden çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

36 yılık evinden çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 21:50

Frankfurt'ta yaşayan beş çocuk annesi Ayşe İnce (74) Türkiye'de iken ev sahibinin yaptığı 59 Euro 62 Cent'lik zammı dikkate alamadı. Biriken borç 717 Euro 84 Cent olunca ev sahibi mahkeme kararı ile 43 yıllık gurbetçinin evi boşaltmasını istedi. Ayşe İnce 13 Mayıs tarihinde evi boşaltmak zorunda.

Haberin Devamı

Almanya'da Frankfurt'un Sachsenhausen semtinde bulunan dairede 36 yıldır yaşayan beş çocuk annesi ve 8 torun sahibi Ayşe İnce (74) 13 Mayıs tarihinde saat 10'00'a kadar evini boşaltma kararı ile karşı karşıya kaldı. 1996 yılında eşinin vefat ettiğini, evde eşinin ve çocuklarının hatıraları ile yaşadığını belirten Ayşe İnce, "Doktorum, tanıdıklarım bu çevrede. 36 yıldır bu evde yaşıyorum. Bir aksilik nedeniyle evden çıkarılma kararı ile karşı karşıya kaldım. Rica ettik. Anlayış gösterirlerse kalacağım, olmazsa evi boşaltacağım" dedi.

Ayşe İnce ev kirasının yıllardır hesabından kesildiğini belirterek başına gelen olayla ilgili olarak şunları anlattı:

"Bu bina 150 ylıllık bir bina. Bir sürü sorunu var. Yıllar önce ev sahipleri zam talebinde bulundu. Bende onlara evden kaynaklanan zararların giderilmesi durumunda zam yapabileceklerini söyledim. Patlayan borular nedeniyle hala evin kapıları kilitlenmeden kapanmıyor. Tavanlarda üst katlardan akan suların izi, rutubeti var. Ben yanlız olduğum için fırsat buldukça Türkiye'ye gidiyorum. Türkiye'ye gittiğim bir sırada mektup göndermişler. 412 Euro olan kiraya 59 Euro 62 Cent zam yapmışlar. Mektuplar posta kutusunda kalmış. Adıma yazıldığı için çocuklarım mektupları açmamışlar. Kiraya yapılan ek zam nedeniyle toplam 717 Euro 84 Cent borç birikmiş. Ev sahibi bunun üzerine mahkemeye giderek hakkımda evden çıkarma kararı aldırtmış. Şimdi 13 Mayıs saat 10.00'a kadar evimi boşaltmam gerektiği bildirildi. Aksi taktirde eve zorla girileceği, eşyaların taşıttırılacağı ve masrafın da bana ödetileceği bildirildi. Türkiye'de bulunduğum için bunların başıma geldiğini anlattım. Mahkemeden gelen bir kişi uçak biletlerimi alıp gitti. Bir değişiklik olmazsa evi boşaltacağım" dedi.

Haberin Devamı

HATIRALARIM BU EVDE
36 yıldır aynı evde yaşadığını belirten Ayşe İnce, "Bu ev hatıralarla dolu. Rahmetli eşimin hatıraları ile burada yaşıyorum. Çıkmak zorunda kalırsam üzülürüm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!