3 darbeci daha yakalandı

Güncelleme Tarihi:

3 darbeci daha yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 10:37

Almanya’da Federal Savcılık, darbe planladıkları iddia edilen Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşı) üyesi üç kişiyi daha yakaladı. SWR ve Alman Radyo Televizyon Kurumu ARD’nin başkent stüdyosu özel haberine göre, biri kadın üç kişi gözaltına alındı. Zanlılar, terör örgütünün başı olarak değerlendirilen Prens 13’üncü Heinrich Reuss’un etrafındaki gruba mensup olmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

SON yapılan operasyonda, Federal Kriminal Polis Dairesi’ne bağlı memurlar, Johanna F.S.’yi Konstanz Golü bölgesinde, Hans-Joachim H. Harburg’u Aşağı Saksonya bölgesinde, Steffen W.’yi ise Freudenstadt bölgesinde gözaltına aldı. Prens 13’üncü Heinrich Reuss’un çevresinde yer aldığı iddia edilen gruba yönelik soruşturmada şu ana kadar 25 yakalama emri çıkarıldı ve bunlardan 23’unun tutukluluğu devam ediyor. Davanın bir diğer sanığı ise gözaltı sırasında polis memurlarına ateş ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Bu davalarda suçlanan 30’dan fazla zanlı da firari durumda.

3 darbeci daha yakalandı

İmparatorluk Vatandaşları, Alman İmparatorluğu’nu yeniden kurmayı planlıyor ve Alman Anayasası’nı kabul etmiyor. Bu planı ise siyasi ve askeri bir kol aracılığıyla eyleme geçirmeyi hedefliyor. Suçlananlar arasında Prens Reuss’un yanı sıra daha önce AfD’den Federal Meclis milletvekili seçilen Berlinli bir yargıç ile aktif Alman Ordusu askerleri, polis memurları ile bir doktor da bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!