Güncelleme Tarihi:
Termal Kaplıca İşletmelerine ait Termal Otel’in aşçıları Murat Üstün, Ayhan Şenboya ve Mert Çetindağ, İstanbul’da Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen, 25 ülkeden 2 bin aşçının katıldığı Kıtalararası Gastronomi Yarışması’nda, ”SPT-2 Pratik Ekip Kategorisi”nde ter döktü.Aşçılar, ”Denizlerin Prensesi”, ”Güllerin Nidası” ve ”3 Azize” adlı yemekleriyle üçüncülük elde etti ve törenle bronz madalyalarını aldı.
DENİZLERİN PRENSESİ
Aşçılardan Murat Üstün, yaptığı açıklamada, ”Denizlerin Prensesi” adlı soğuk tabağının kalamar, midye, ahtapot ve somon gibi deniz ürünlerinden oluştuğunu belirterek, ”Güllerin Nidası yemeğimiz ise oldukça farklı. Gül goncaları, bonfile ve kerevizden oluşan bir yemekti. Gül goncalarının bile tüketildiği yemeğimiz ilgi gördü” dedi.Yarışmada hazırladıkları tatlıya, bir dönem Termal ilçesinde yaşayan ve Hristiyan alemi için önem taşıyan, ”3 Azize”nin adını verdiklerini dile getiren Üstün, şunları kaydetti:”Termal’de, 4. yüzyılda yaşadıkları bilinen ve Hristiyanlık dininde kutsal sayılan üç kız kardeşin (3 Azize) mezarları bulunuyor. Hem bölgenin tanıtımı hem de tatlımızın adının kalıcı olması için Menodora, Metrodora ve Nifodora adlarındaki üç kız kardeşi temsilen bu ismi kullandık. Antep fıstığı, krep, kabak tatlısı, kuru kayısı, Hindistan cevizi, çikolata sosu, kızılcık reçelinden oluşan tatlımız büyük ilgi gördü. Bu ilginin karşılığını da üçüncülükle aldık. Çok mutluyuz.”