‘28 Eylül’de gençleri bekliyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘28 Eylül’de gençleri bekliyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 17:03

Türk nüfusunun Avrupa’da en yoğun kentlerinden olan Köln’de meslek edindirme fuarı düzenleniyor. Köln Başkonsolosluğu’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ‘Meslek Eğitim Borsası’ fuarına Türkiye’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de beraberindeki heyetle katılacak.

Haberin Devamı

KÖLN Başkonsolosluğu himayesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği ile Federal İş Ajansı (Bundesagentur für Arbeit), Köln Sanayi ve Ticaret Odası (IHK Köln) ve Köln Zanaatkarlar Odası (HWK Köln) koordinasyonundaki fuar, 28 Eylül 2022’de 09.00-17.00 Köln Konsolosluğu binasında yapılacak. 6’ncı Meslek Edindirme Borsası’nda aralarında Alman Telekom’dan bankalara, dev enerji şirketi Reinenergi’den Köln Bonn Havalimanı’na kadar yaklaşık 30 Alman kurumu stant açarak öğrenci başvuruları alacak. Eğitim borsasına hem Türk hem de Alman öğrencilerin katılması bekleniyor.
Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Köln Nippes’de bulunan Avrupa Türk İslam Birliği genel merkezinde cuma namazı sonrasında Meslek Edindirme Borsası ile ilgili toplantıda bilgi verdi. Kaya, “Maalesef meslek eğitimi istatistiklerine baktığımızda geride kalıyoruz. Akademiye ilgi var, bu güzel. Biz hem yüksek öğrenime hem de meslek eğitimine önem veriyoruz” dedi. 30’dan fazla şirketin iştirakiyle Köln Konsolosluğu’nda yapılacak fuara gençlerin katılmasını beklediklerini belirten Kaya, meslek eğitiminin entegrasyonun en büyük adımı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

THY DE KATILACAK
Köln Eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği de Almanya’da meslek eğitimi ile ilgili teknik bilgi paylaşımında bulundu. 28 Eylül’de Köln Konsolosluğu’nda yapılacak meslek borsasına katılan firmalarla tanışma, müracaat dosyası hazırlanması, mülakat görüşmesi yardımı, fotoğraf çekimi, meslek eğitimi konulu ödüllü yarışma düzenlenecek. Meslek borsasına Türk Hava Yolları da katılacak.

‘28 Eylül’de gençleri bekliyoruz’

BAKMADAN GEÇME!