Güncelleme Tarihi:
İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren makamında yaptığı açıklamada, 1985 yılında Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır arazide yapımına başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen beş yıldızlı otel inşaatının geçen ay, yaptığı lüks konutlarla tanınan Simpaş Holding tarafından satın alındığını söyledi. Başkan Eren, Simpaş'ın 550 oda ve bin 100 yataklı otel inşaatının arazisine bin 400 dairelik toplu konut yapmak için belediye başvurduğunu belirterek, “İki koyu içine alan doğa harikası bu yerin, toplu konut değil, imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde, doğal dokuyu bozmadan tatil köyü ya da altı veya yedi yıldızlı otel yapılarak bölgemize kazandırılmasını istiyoruz” dedi.
İçmeler'in tatil yapılabilir olma özelliğinin korunabilmesi için öncelikle betonlaşmadan kaçtıklarını vurgulayan Başkan Eren, “Burayı alan yatırımcı muhakkak ki belediyemizin kurallarına ve uygun gördüğü yapı düzenine uyacaktır” diye konuştu.
Beldede koopetarif yapılması konusunda katı davrandıklarının da altını çizen Başkan Eren, şunları söyledi:
“Bugüne kadar herhangi bir kooperatife müsaade etmedik. Geçmiş dönemlerde, kooperatif konusunda biz bir çalışma yapmayı düşündük. Ancak, daha sonra yanlış yaptığımızı fark edip, ayırdığımız kooperatif alanını hemen yeşil alana çevirdik. Söz konusu koylarda da sadece turistik otel yapmak şartı ile yatırımcımızın yanında olacağız. Bu konuda kamu oyundan destek bekliyoruz. Simpaş, konut ağırlıklı bir firma ama biz kendilerine Marmaris'e yatırım yapacaksanız, ‘turistik tesise soyunun’ dedik.”
Marmaris Limanı'nın giriş ve çıkışındaki arazinin, daha önce hazırlanan İmar Revizyon Planları'nda yoğunluğun olduğu bölgede kaldığına da dikkati çeken Başkan Eren, “Yeni hazırlanan İmar Revizyon Planı'nda bu yoğunluğu azaltma yoluna gideceğiz. Firma yetkililerine de oradaki inşaat halinde bulunan binayı koruyarak, yeniden yapılandırarak yapmaları talebinde bulunduk. Çok katlı binalar olmasını istemiyoruz. Bu arada yapımına 1985 yılında başlandığı için ruhsatın süresi geçmişti. Firma 90'lı yıllarda yeniden ruhsat talebinde bulundu ve çıkarttı. Ancak o dönemde alınan ruhsatın da geçerliliği kalmadı. Yeni alan firma buraya inşaat yapmadan önce plan ve projelerini getirecekler biz de ona göre ruhsat vereceğiz. Bölgemizin doğal dokusuna aykırı bir projeye ruhsat vermemiz zaten mümkün değil” dedi.