23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 11:22

Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 20 Nisan Cumartesi günü büyük bir organizasyonla kutladı. Alter Markt’ta başlayıp Ren Nehri’nin karşı yakası Tanzbrunnen’de devam eden programa, CDU federal milletvekili Serap Güler, CDU milletvekili ve Köln İl Başkanı Bernd Petelkau, CDU Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ralph Elster, CDU bölge yöneticisi Efkan Kara, FDP Gurup Başkanvekili Ralph Streck, KRV Uyum Meclisleri (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek, siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

İKİ bölümden oluşan kutlamanın ilk bölümünde, Heumarkt’tan çocuk şarkıları eşliğinde programın yapılacağı Tanzbrunnen Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Ellerinde bayraklarla yürüyen kalabalığın güvenliği polis ekipleri tarafından sağlanırken, yoldan geçenler otomobillerinin kornalarına basarak destek verdi. Yağışlı havaya rağmen kutlamalara binlerce kişi katıldı. Şenliğin ikinci bölümünde ise çeşitli gösteriler düzenlendi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş dernekleri gibi Yunus Emre Enstitüsü, Haus Es Döner, Öz Bakım, UID, Umudum Ol, Rein Energie kurumları Tanzbrunnen Meydanı’na stantlar açtı. Ebru ve hat sanatı, Hacivat-Karagöz gölge oyunu, yüz boyama ve yiyecek/içecek stantları, oyun alanları gibi aktivitelerle çocuklar doyasıya eylendi. Tüm çocukların ve anne-babaların bayramını kutlayan Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, şunları söyledi:

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı
GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDE
“Türkiye Cumhuriyeti büyük mücadeleler ve fedakârlıklarla kurulmuştur. Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir araya gelmiş, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü korumayı başarmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın en yoğun günlerinde devletimizin ve milletimizin temel taşları atılmış, geleceğimizin inşasına başlanmıştır.
İşte 23 Nisan, bu mücadelemizin en önemli günlerinden biridir. Çünkü 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış, ülkemizin egemenliği ve yönetimi Türk milletine teslim edilmiştir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin salonunda bu nedenle ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazılıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu büyük günü siz çocuklara armağan etmiştir. Çünkü milletimizi ve egemenliğimizi sonsuza kadar koruyacak olan sizlersiniz. Başka bir ifadeyle, ülkemizin geleceği çocuklarımızın elindedir. 23 Nisan Bayramı, dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bugün olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın, barış ve kardeşlik gibi yüksek değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, çocuklarımızın dostluk köprüleri kurmalarına, farklı kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına bir vesile teşkil etmesini ümit ediyorum. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın üstün geldiği bir dünyada yaşamanız ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en kalbi duygularla kutluyorum.”
Yaşanan savaşlara değinen Eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği de “Savaşların sorumlularına sesleniyoruz; Savaşları durdurun, çocuklar ölmesin. Dünya hepimize yeter. Çocuklarımızın geleceklerini ellerinden almayalım” dedi.
23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan, Köln’de coşkuyla kutlandı

BAKMADAN GEÇME!