23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 12:31

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mainz'de de büyük coşkuyla kutlandı. Minik Başkonsolos Ceren Deliarslan, önemli mesaj verdi.

Haberin Devamı

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mainz'de de görkemli törenle kutlandı. Kutlamada çocuklar dans gösterileri, halk oyunları, şiirlerle büyük alkış aldılar.

Başkonsolos Alper Yüksel'in koltuğuna oturan Berliner Grundschule 1. sınıf öğrencisi Ceren Deliarslan, anne ve babalardan, çocuklarını iyi yetiştirmelerini istedi.



Hayvanları çok sevdiğini belirten 7 yaşındaki Ceren, "Fakirlere yardım etmek istiyorum. Fakir kimse kalmasın. Anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarınızı iyi yetiştirin. Çocuklardan da daha çok kitap okumalarını istiyorum. Hayvanları çok seviyorum. Evde bir köpeğim var. Hayvanlara da iyi bakın" diye konuştu.

Saarland'ı temsilen Başkonsolos koltuğuna oturan Kenan Tosun ise dünyada barış olması temenisinde bulundu. Başkonsolos Alper Yüksel, 23 Nisan'ın Kurtuluş Savaşı zamanında ulusal egemenliğin kazanıldığı gün olmasının ötesinde daha büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Konsolos Muavini ve Çalışma Ataşesi Sevil Özgürbedir ise Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara, 'Sadece zekaya güvenmemeyi, çalışmalı ve yine çalışmalı' öğüdünü hatırlatarak "Okuyan, düşünen sorgulayan kendini her zaman geliştiren, kendini, ailesini ve toplumunu hep daha ileriye götürebilen bireyler olmamız ancak bu bilinç ve gayretle mümkün olacaktır. Bizim temennimiz siz sevgili çocuklarımızın okuyarak kendinizi çok iyi yetiştirmeniz, mutlu, başarılı ve onurlu bir gelecek için çaba sarf etmenizdir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!