2011 yılının iş kadını

Güncelleme Tarihi:

2011 yılının iş kadını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 18:08

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü’nün (ENSO) her yıl verdiği ‘Yılın İşkadını Ödülü’nü bu yıl Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ aldı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Üzgünüm ama belirtmem gerekiyor; iş hayatında kadınların işi daha zordur. Pek çok ülke bu sorunu daha önce aştı. Biz de aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Mühendislik Kulübü’nün (ENSO) geleneksel ‘Yılın İşkadını Ödülü’ bu yıl Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a verildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törene katılan Arzuhan Doğan Yalçındağ, ödülünü Öğrenci Faaliyetler Koordinasyon Kurulu Kulüplerarası Kurul Başkanı İhsan İlter Özgür’den aldı. Yılın İşadamı Ödülü ise Hüsnü Özyeğin’in oldu.

Çok şanslısınız
Gençlerle iş deneyimlerini paylaşıp tavsiyelerde bulunan Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Ben de bir Boğaziçiliyim ve bu yüzden çok heyecanlıyım. Boğaziçi Üniversitesi, yurtdışında da saygın görülen bir markadır. Sırf bu itibarlı üniversitede okuduğunuz için çok şanslısınız” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji okurken Prof. Demir Demirgil’in ekonomi derslerine girdiğini belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, Demirgil için, “Sadece ekonomi değil aynı zamanda hayatı da anlatıp öğretirdi. Onun isminin verildiği salonda ödül alacağımı öğrendiğimde daha da heyecanlanmıştım” diye konuştu.

Mutlu aile hayatı
Arzuhan Doğan Yalçındağ, konuşmasında kendi hayatında örnekler vererek, şöyle devam etti: “Burada okurken mantığım ve kalbimin arasında kaldım ve kalbimin sesini dinleyerek Londra’ya aşkımın peşinden gittim. Ve ne doğru bir karar verdiğimi şimdi anlıyorum. Çünkü mutlu bir aile hayatı iş hayatını çok olumlu etkiler. İlk iş tecrübem strateji ve iş geliştirme biriminde çalışmak oldu. Fakat daha sonra bu iş kolundan memnun olmadım. Konforumdan ödün vererek Milpa’da Katalog ve Satış Biriminin başına geçtim. Burada öğrendiğim en önemli şey insanları idare etmek oldu. Tüm sorumluluğu almayı, kredileri doğru kullanmayı ve birim yönetmeyi de burada öğrendim.”

Kadının işi daha zor
İş hayatında kadınların çektiği zorluklara değinmek istediğini belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Üzgünüm ama belirtmem gerkiyor; iş hayatında kadınların işi daha zordur. Pek çok ülke bu sorunu daha önce aştı. Biz de aşmaya çalışıyoruz. Kadın yöneticiler artmaya başladı. Umarım ileride uluslararası şirketlerde de Türk kadınlarını yönetici olarak görürüz” dedi. Türkiye’yi yükselen bir yıldız olarak gördüğünü söyleyen Yalçındağ, üniversite öğrencilerine İş hayatında potansiyelle birlikte rekabetin de arttığını ve ülkece heyecanlı bir döneme girildiğini vurguladıktan sonra konuşmasını öğrencilere “Zeki, çalışkan ve çok şanslısınız” diyerek bitirdi.

Kanal D sektöre canlılık getirdi
ÜNİVERSİTELERDEKİ organizasyonların bir katmadeğer yarattığını, buralardan geçen öğrencilerin sektörlere başarı kazandıracağını ve sektörün başarısının ülkenin başarısı olduğunu belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, Kanal D’den bir örnek vererek şunları söyledi: “Kanal D kurulduktan sonra sektörde ciddi bir yükseliş yaşandı. Şu an özellikle televizyon dizileri çok ciddi bir istihdam yaratıyor. Artık binlerce insan gelişen dizi sektöründe çalışıyor ve bunun da ülke ekonomisine önemli ölçüde katkısı var. Pek çok yabancı ülkeye de bu diziler ihraç edilebiliyor.”

Özyeğin: Ne iş olsa yapın
YILIN İşadamı Ödülü’ne layık görülen Hüsnü Özyeğin, Amerika’nın Oregon eyaletinde üniversite okurken pek çok farklı işler yaptığını ve bu sayede çok şey öğrendiğini anlattı. Özyeğin, öğrencilere şunları anlattı: “Amerika’da çocuklar altı yaşında gazete dağıtarak çalışmaya başlar. Harçlığını kazanan harcamayı da bilir. Ben okuduğum sırada kadastroluk yaparken bir yandan da bir lokantada komilik yapardım. Daha sonra bir yol inşaatında çalışırken aynı zamanda bir çağrı merkezinde çalıştım. Her işi bir arada yaptım. Siz de işten utanmayın her iş deneyiminden ciddi hayat tecrübeleri kazanırsınız. Gidin yazları Antalya’da resepsiyonistlik, komilik yapın ve hayatı öğrenin. Üniversite’de her iş yapılır, hiçbir işi asla küçük görmeyin. Ve asla unutmayın ki iş hayatında teknik bilgiden çok çalışanların psikolojilerini anlamanız gerek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!