170 meslek gençleri bekliyor!

Güncelleme Tarihi:

170 meslek gençleri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 11:32

Almanya’nın Köln kentinde CDU ilçe yönetimi tarafından Federal Parlemento milletvekili Serap Güler’in de katıldığı gençlerin meslek eğitimi gerekliliği konulu etkinlik yapıldı.

Haberin Devamı

KÖLN’ün Buchfost ilçesinde yapılan toplantıya TC. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Köln Çalışma Ataşeliği Uzmanı Bahtiyar Şimşek, Köln Ticaret Odası (IHK) Başkanı Carsten Berg, Köln İş ve İşci Bulma Kurumu Müdürü Simone Salz, Türk iş insanı Kubilay Özdoğan (Özyufka) vatandaşlar STK ve dernek temsilcileri katıldı. IHK Köln Yürütme Kurul Üyesi Mustafa Duman’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda konuşan TC. Köln Başkonsolosu Turan Kaya, Köln Konsolosluğu ve çalışma ataşeliğiyle 2010 yılından beri ‘meslek altın bilezik’ adı altında her yıl pgogram düzenleyerek gençleri bilgilendirdiklerini ifade ederek, siyasetin taşın altına elini biraz daha fazla koyması gerektiğini söyledi. Köln Ticaret Odası Başkanı Carsten Berg de Köln’de değişik firmalarla beraber çıraklık eğitimini desteklediklerini yaklaşık 170 çeşitli meslek dalında gençlere destek verdiklerini söyledi.

170 meslek gençleri bekliyor

170 meslek gençleri bekliyor

170 meslek gençleri bekliyor

‘MESLEK EDİNDİRME ÇABALARI YAYGINLAŞMALI’
CDU milletvekili Serap Güler yaptığı selamlama konuşmasında, meslek edindirme çabalarını yaygınlaştırmak gerektiğini ifade ederek “İnsanların bir araya geldiği cami, dernek, spor kulübü gibi topluma açık yerlerde gençler mutlaka meslek edinme programlarına davet edilmelidir” dedi. Köln Çalışma Ataşeliği Uzmanı Bahtiyar Şimşek ise her yıl düzenli olarak bizzat kendilerinin konsolosluk çatısı altında yaptıkları meslek edindirme fuarından ve kurumlarla çalışmalarından bilgiler verdi. Şimşek Türk gençlerinin ve velilerinin destek noktasında mesleğe ilgisiz kaldıklarının altını çizdi. Köln Uyum Meclis Üyesi Ali Esen Almanya’ya gelen birinci ve ikinci neslin mesleki eğitimden pek faydalanamadığını ama üçüncü ve dördüncü neslin daha şanslı olduğunu vurguladı.
170 meslek gençleri bekliyor

170 meslek gençleri bekliyor
UYUM MECLİSİ’NİN KATKISI
Ali Esen, konsolosluğun cami derneklerinin çalışmaları sonucunda özellikle Türk gençlerinin mesleklerini yapabildiklerini üniversiteyi okuyabildiklerini, avukat, doktor, öğretmen olduklarını ve bu sayının da küçüksenmemesi gerektiğini vurguladı. Uyum Meclisi’nin katkısıyla daha önceleri Köln Belediyesi’nin yabancı gençlere hiç meslek yaptırmazken bugün bu rakamın yüzde 12’lere ulaştığını ifade etti. Esen, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Ticaret Odası’nın gençlere ulaşabilmesi için iyi tanıtım yapılması gerektiğini gerekirse kendi dilleriyle tanıtım broşürleri hazırlanmasını talep etti. Programda davetlilere Türk mutfağından ikramlar yapıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!