15 yıl daha yaşayın ömrünüzü katlayın

Güncelleme Tarihi:

15 yıl daha yaşayın ömrünüzü katlayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 12:56

Kehanetleriyle ünlü ABD’li fütüristik bilim insanı Ray Kurzweil,‘robotik yaşamın’ 2030’da başlayacağını, teknolojik gelişmelersayesinde çok daha uzun ömürlü olacağımızı ‘müjdeledi’.

Haberin Devamı

MÜHENDİSLİK direktörü olarak Google’a katılan fütürist bilim adamı Ray Kurzweil, New York Times gazetesine yaptığı açıklamalarda çok daha uzun yıllar yaşayabileceğimizi, hatta ölen babamızı fiilen geri getirebileceğimizi söyledi.

Kurzweil, bu ‘robotik yaşam’ için de 2030 tarihini verdi ama bir yandan da ciddi uyarılarda bulundu. Bilim dünyasında yaptığı kehanetlerle ünlü Kurzweil,

“Benim planıma göre, eğer 15 yıl daha hayatta kalmayı başarırsanız, bu tarihten sonra normal yaşam sürenize, her yıl bir yıldan daha fazla süre ilave edebileceğiz” dedi.

Bilim adamı, “Ölümsüz kalacağınızı mı tahmin ediyorsunuz?” sorusuna ise, “Sonsuzluk diye bir şey yok” yanıtını verdi.

DOKTOR NANOBOT
Kurzweil’e göre, 2030’larda bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve hastalıkları yok etmek için milyonlarca nanorobotu vücutlarımıza yerleştiriyor olacağız. Mikroskopik bu nanorobotlar ile fiili bir vücut yaratma fikri ise bir 20 yıl daha alacak, 2050’lerde gerçekleşecek. İşte ses getiren röportajdan satır başları:
- Ölümsüz olsak, evlilik kurumu nasıl devam edecek? Pek çok insan, bir eş ile 50 yıl birlikte yaşamayı yeterli görüyor.
Kurzweil: Evlilik kavramı değişti. Evliliklerin yüzde 50’sinden fazlası ilk 10 ya da 20 yıl içinde sona eriyor. Birçok insanın ikinci yaşam eşleri var.

SİMÜLASYON BABA
- Müzisyen babanız siz 22 yaşındayken öldü. Onun DNA’sı ve geride bıraktığı müzik ve notları ile onu yeniden canlandırabileceğiniz konusunda ısrar etmiştiniz.
Kurzweil: 2029’da bilgisayarlar duygusal zekaya sahip ve tıpkı insanlar gibi inandırıcı olacaklar. Bu onların da tıpkı bizim gibi, sadece oyun oynamak için açıp kapatmayacağınız, irade sahibi insanlar gibi olacağı anlamına gelir. Bu benim babam olabilir mi? Bunun bir simülasyon olduğunu söyleyebilirsiniz. Ama oynayabileceğiniz bir şey değil.
- 2045’te bilgisayar hesaplamalarının dünyadaki tüm insan beyinlerinden en az 1 milyar kat daha güçlü olacağı tahimininde bulundunuz. Eğer bu makineler bu kadar akıllı olurlarsa bize karşı hakimiyet kurmazlar mı?
Kurzweil: Bu bizim onlarla savaşımız değil. Bu aletleri sınırlarımızın üzerine çıkabilmek için biz yarattık ve onlarla zaten uyum sağladık bile. Bugün yapay zeka sadece 3-5 federal hükümetin elindeki bir güç değil. Dünyadaki milyarlarca mobil cihazın içinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!