123 yıl sonra gelen Kral

Güncelleme Tarihi:

123 yıl sonra gelen Kral
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 16:29

Hollanda halkı tarafından çok sevilen Kraliçe Beatrix, 30 Nisan 1980’de annesi Juliana’dan devraldığı tahtı 33 yıl sonra 30 Nisan 2013’te büyük oğlu Willem-Alexander’a bırakacak.

Haberin Devamı

AMSTERDAM Kraliyet Sarayı’ndaki törenle krallık tacını takacak olan Willem Alexander, 1849 yılında tahta oturan Kral Wilhelm III’ün ardından 123 yıl sonra ülkenin ilk kralı olacak.

Kraliçe Emma’nın 1890 yılında kraliyet tahtına geçmesinden bu yana görevi hep kadınlar yürüttü. Willem–Alexander’ın tahta geçmesiyle birlikte ülkede her yıl 30 Nisan’da kutlanan Kraliçe Günü de değişecek ve bundan sonra ülkede Willem Alexander’ın doğum günü olan 27 Nisan’da her yıl Kral Günü kutlamaları yapılacak.

3 KIZI VAR

Tahta geçiş töreninde Hollanda kraliyet geleneklerine göre Prens Willem Alexander’ın eşi Prenses Maxima da kraliçe ünvanı alacak. Maxima, tahttaki bu değişiklikten sonra ülkenin ilk göçmen kökenli kraliçesi olacak. Yeni kral Willem Alexander ve eşi Maxima’nın, Amalia, Alexia ve Ariane adında üç kızı bulunuyor.

Kraliçe Beatrix, Hollanda’nın içinde bulunduğu ekonomik şartlar dolayısıyla büyük bir tören yapılmasını istemediğini söyledi. Bazı kaynaklara göre tahta geçiş törenine katılacaklar Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı, Kral ve Kraliçe düzeyinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!