106 yıllık tarihinde ilk! İngiltere’de hemşireler...

Güncelleme Tarihi:

106 yıllık tarihinde ilk İngiltere’de hemşireler...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 12:13

Birleşik Krallık’ta 300 bin hemşirenin üye olduğu Royal College of Nursing (RCN) sendikası, üyelerinin ücret artışı talebiyle greve gidilmesi yönünde oy kullanmasının ardından 106 yıllık tarihinde ilk kez tüm Birleşik Krallık genelinde iş bırakacak.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de enflasyon ve geçim sıkıntısı talebiyle greve giden çalışanlara hemşireler de eklenecek. Ulusal Sağlık Hizmeti’ne (NHS) bağlı 65 kuruluştaki hemşireler yarın ve 20 Aralık’ta 12’şer saatlik grev yapacak. Hemşireler iki gün de sabah 08.00 ve akşam 20.00 saatleri arasında çalışmayacak. Grevden en çok acil ve doğum servislerindeki hastaların etkilenmesi bekleniyor. Hasta bebekler, kanser hastaları ve diyaliz hastaları ise grevden korunacak. RCN tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, 2011-2021 yılları arasında ortalama ücretler enflasyon hesaba katıldığında yüzde 6 oranında eridi. İngiltere’de hemşireler için başlangıç maaşları yıllık 27 bin Sterlin civarında, en kıdemli hemşireler için bu rakam 55 bin Sterlin’e kadar yükseliyor. RCN, tam zamanlı çalışan bir hemşire için ortalama ücretin geçen yıl 32 bin Sterlin ile ülke genelindeki ortalama ücret düzeyinde olduğunu açıkladı. Hükümet ise ücret artışı tekliflerinin bağımsız bir kurulun tavsiyelerine uygun olduğunu savundu.
Geçen yıl kamu çalışanlarının ücretleri dondurulmuş, salgın dönemindeki hizmetleri nedeniyle hemşirelere yüzde 3 oranında zam yapılmıştı. Sendika, 106 yıllık tarihinde ilk kez dört ülkedeki tüm üyelerini kapsayacak şekilde oylama yaparak grev kararı aldı.

106 yıllık tarihinde ilk İngiltere’de hemşireler...

 

BAKMADAN GEÇME!