10 km kuyruğu unuttular

Güncelleme Tarihi:

10 km kuyruğu unuttular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 11:49

Sezon başlamadan gündeme getirdiğimiz Kapıkule'deki kuyruk sorunu sürüyor. Geçtiğimiz hafta 10 kilometre araç kuyruğu oluştu, Avrupa'lı Türkler perişan oldu.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ günlerde 10 kilometreye varan araç kuyruğu oluşan ve Avrupa'dan giden Türkler'in saatlerce bekleyerek perişan olduğu yeni Kapıkule Sınır Kapısı'nda haftasonunda nasıl bir manzaranın oluşacağı merakla bekleniyor. Almanya'da Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarbrücken olmak üzere üç eyaletin okul tatiline girmesiyle bugün ve yarın Kapıkule'de yine kaos bekleniyor.

SÖZDE SORUN YOKMUŞ
Sezon öncesi yaptığımız haberlerde "Bu çile bitmez" diye dikkat çektiğimiz Kapıkule'deki eksikler ve planlama hatalarına hala önlem alınmadı. Buna karşın yetkililer haftalardır "Bir sorun kalmadı. Kapıkule Avrupa'nın en modern kapısı. Kimse kuyrukta beklemeyecek" gibi açıklamalar yapmaya devam ediyor. Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç'ın “Sistemde kayıtlı bir aracın gümrük işlemlerinin yapılması en fazla 1 dakika sürüyor. 12 peronda 24 personelimiz çalışıyor. Memurlarımız Avrupalı Türkler'i bekletmemek için özveriyle görev yapıyor” demesi ise tepkiyle karşılandı.

SADECE TEK KAPI AÇIKTI
Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bizi arayarak şikayetini dile getiren Düsseldorf'tan İshak Karabıyık "Yeni ve modern Kapıkule mu bu? 5 saat bekleyerek Türkiye'ye girebildik. Avrupa'da o kadar ülkeden geçtik, hiç bir yerde bu eziyeti çekmedik. Bulgaristan'dan hızlı geçiyorsunuz. Ancak Türkiye'ye girişte sadece 1 kapı açık olduğu için saatlerce bekliyorsunuz. Biz bu çileden bıktık. Artık önlem alınmasını istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.

PENCERE YÜKSEKTE
Bulgaristan'dan gelip Kapıkule'ye geçerken gümrük alanına girişte 2, çıkışta 2 olmak üzere toplam 4 peron bulunuyor. Bunların ikisi otobüsler için planlandığı için pencereleri yüksekte. Yani 2 peronda işlem yapılamıyor. Bu nedenle kullanılan peron sayısı 2'ye düşüyor. Yolcuların işlemleri ülkeye girişte sadece bir peronda yapıldığından kuyruk oluşuyor.

Haberin Devamı

PERSONEL EKSİK
Aylardır gündemde olan bir başka sorun ise Kapıkule'deki personel sayısının eksik olması. Yetkililer "Takviye yaptık" deseler de sınır kapısında ciddi bir personel eksiğinin olduğu dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!