10 kişiden biri, koronaya rağmen işe gidiyor

Güncelleme Tarihi:

10 kişiden biri, koronaya rağmen işe gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 12:28

Almanya’da koronavirüs enfeksiyonunun artık ilk dönemlerdeki kadar ciddiye alınmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SALGININ ilk döneminde enfeksiyonun yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan karantina ve izolasyon kurallarına artık eskisi kadar dikkat edilmiyor. Pronova BKK adlı sağlık sigortası tarafından yapılan araştırmaya göre, koronavirüs hastası olan neredeyse on kişiden biri, pozitif testlere rağmen hafif bir seyir durumunda işine devam ediyor. 1200 kişinin katıldığı ‘Arbeiten 2022’ (Çalışma 2022) adlı temsili araştırmaya göre, hastalığa yakalananların yüzde 9’unun işe gitmeye devam ettiği, yüzde 17’sinin evden çalıştığı ve diğer yüzde 17’sinin de en kötü semptomlar geçene kadar birkaç gün evde kaldığı bildirildi. Yüzde 8’i birkaç gün içinde duruma bakarak karar veriyor. Katılımcıların yüzde 33’ü hafif bir korona durumunda tekrar sağlıklı olana kadar evde kalıyor. Katılımcıların yüzde 16’sı ise henüz koronavirüse yakalanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

‘MAKUL OLMAYAN BİR RİSK’
Pronova BKK’nın danışman doktoru Gerd Herold, Funke Mediengruppe gazetelerine verdiği demeçte, “İyileşmek için zaman ayırmazsanız, viral hastalıkların kalbinize veya diğer organlarınıza saldırması veya ilaçlarla bastırılan semptomların kötüleşmesi riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Dahası, çalışanlar da enfekte olabilir” dedi. Pozitif teste rağmen ofiste bulunmanın ‘makul olmayan bir risk’ olduğunu ifade eden Herold, koronavirüs salgını sırasında enfeksiyon kontrolü konusunda yaşanan deneyimin, işe hasta gelme alışkanlığını değiştirmediğini söyledi. Herold, “Bazıları tembel olarak görülmekten veya iş arkadaşlarının yerine geçmek zorunda kalmaktan endişe ediyor” diye konuştu.
Araştırmaya göre, ankete katılan çalışanların çoğunluğu işe hasta gidiyor. Katılımcıların yüzde 28’i hasta olduklarında sürekli olarak evde kalıp çalışmazken, yüzde 49’u sırt ağrısına rağmen işe gidiyor. Yüzde 38’i alerjiye rağmen çalışıyor. Psikosomatik veya psikolojik şikâyetleri olan çalışanların üçte biri de iş yerinde hastalanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!