10 kadından biri kanser oluyor

Güncelleme Tarihi:

10 kadından biri kanser oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 11:42

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de, Türkiye ve Belçika dernekleri arasında ilk kez kansere karşı toplumu bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’den Pembe Hanım Kanserle Mücadele- Kanserli Hasta Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ve Belçika Projekt ASBL işbirliği ile Belçika Türk Diyanet Vakfı’nda düzenlenen seminer Saint- Josse Belediye Meclis Üyesi Derya Bulduk’un ev sahipliğinde düzenlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Barış Ulusoy, Pembe Hanım Kanserle Mücadele Derneği’nin çabalarından dolayı tebrik etti.

YILDA 9 BİN PROSTAT
10 kadından birinin meme kenserine yakalanma riski bulunduğunu söyleyen Dr. Aynur Bulduk, erken tarama ve erken teşhisin önemine dikkat çekerek,

"Bunda birinci yöntem mamo- testtir ve bu mamografiye eşittir. 50 yaşından itibaren her iki senede bir yapılmalıdır. O kadar çok stresle yaşıyoruz ki, altı ay içinde iki kez yaptırılıyor. Bu da kanser riskini yükseltir çünkü her seansta radyasyona uğruyorsunuz ve kanser riski bir kez daha yükseliyor" dedi.

Erkeklerde en sık görülen kanser türünün ise prostat kanseri olduğunu ve Belçika’da yılda 9 bin yeni prostat vakasına rastlandığını vurgulayan Bulduk,

"Prostat kanseri uzun bir süre rahatsızlık yaratmaz ve sinsice ilerler. Bu yüzden 50 yaşından itibaren her yıl kan tahlili yapılmalı PSA ölçülmelidir. Kanser riski yaşayan insanlar da ise bu tedavi 40 yaşına kadar çekilebilir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!