10 günde 7 ikiz, 3 üçüz

Güncelleme Tarihi:

10 günde 7 ikiz, 3 üçüz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 10:20

Başhekimliğini Türk doktor Kubilay Ertan'ın yaptığı Leverkusen Kliniği Kadın Doğum Bölümü'nde on gün içinde biri Türk üç anne üçüz, 7 anne de ikiz çocuk dünyaya getirdi. Bir anda 23 çocukla Alman basınında geniş yankı bulan hastanenin çocuk bölümünde yatak kalmadı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln yakınlarındaki Leverkusen Kliniği Çocuk Doğum Bölümü'nde son on gün içerisinde üç anne üçüz, 7 anne de ikiz çocuk dünyaya getirdi. Leverkusen Kliniği Jinekoloji ve Kadın-Doğum Bölümünün Başhekimi Doç. Dr. Kubilay Ertan, yeni doğan 23 bebekle birlikte hastanedeki çocuk bölümünde yatak kalmadığını söyledi. Dr. Ertan, ikiz çocuk olma olasılığının 7 bin kişide bir, üçüz olma şansının ise 600 bin kişide bir olduğunu belirterek, son olarak sezaryenle dünyaya gelen Türk üçüzlerin durumunun iyiye gittiğini söyledi. Hastanede son on gün içinde meydana gelen doğum oranındaki artış Alman basınında da büyük ilgi gördü.

TÜRK ÜÇÜZLERE MAŞALLAH
Beş yıl önce Almanya'da öğretmenlik yapan Ankaralı eşi Rüstem Yılmaz (53) ile evlenerek Almanya'ya gelen Ispartalı Ebru Nur Yılmaz-Ülker (37) çiftinin ikişer dakika arayla dünyaya gelen kızları Meryem Nur (1400gr), Ayşegül (1240) ve Hatice Nur'un (1225 gr) 2-3 hafta daha kuvöz içinde kalacakları öğrenildi. Bir anda üçüz çocuk sahibi olmanın sevincini yaşayan anne Yılmaz-Ülker, 'Evlendikten sonra çocuk sahibi olmak istedik. Ancak bir türlü kısmet olmadı. Sonuçta tüp bebek tedavisi sonuç verdi. Biz bir beklerken bir anda üç yavrumuz birden oldu. Allah bize gönlümüze göre verdi. Darısı diğer anne-baba olmak isteyenlere' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!