10 gösterici gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

10 gösterici gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 10:37

Almanya’da radikal solcu Lena B. hakkında verilen mahkeme kararını protesto etmek amacıyla Leipzig’de başlayan gösteriler devam ediyor. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, aşırı solcu protestolardaki şiddet olaylarının ardından 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, huzuru bozma, kolluk kuvvetlerine saldırı ve tehlikeli bedensel zarar vermeye teşebbüsle suçlanıyor.

Haberin Devamı

YAŞLARI 20 ila 32 arasında değişen 5 kişinin hafta sonu akşam çıkan olaylara katıldığı iddia ediliyor. Connewitz bölgesinde polis memurlarına taş ve havai fişek atıldığı iddia ediliyor. Ayrıca göstericilerin kurduğu çok sayıda barikat ateşe verildi. Savcılığa göre, diğer eylemler asıl ‘X Günü’ olan cumartesi günü gerçekleşti. 36 ve 33 yaşlarındaki iki erkek, polis memurlarına taş ve şişe atmakla, yaşları 24, 25 ve 34 olan diğer üç şüpheli ise huzuru bozmakla suçlanıyor. Savcılığa göre, diğer iki şüpheli hakkında ise tutuklama emri çıkarıldı. Ancak bu kişiler şartlı olarak serbest bırakıldı.

10 gösterici gözaltına alındı
YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Omid Nouripour, Leipzig’deki şiddet olaylarını kınadı. Aşırı sağcılıkla mücadelenin demokratik bir zorunluluk olduğunu ancak şiddet içermeyen gösterilerin demokrasiyi korumaya değerli olduğunu ifade etti. Nouripour, “Leipzig’de yaşananlar kabul edilemez. Özellikle de acil durum güçlerine yönelik şiddeti kınıyoruz” dedi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise pazar günü yaptığı açıklamada, aşırı solcuları yakından takip edeceklerini söylemişti. Faeser, “Aşırı solcu kaos ve holiganların anlamsız şiddeti hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Polis memurlarına taş, şişe ve yangın çıkarıcı maddeler fırlatanlardan sürekli olarak hesap sorulmalıdır” dedi.
Olaylar, özellikle yaklaşık 1000 kişilik grubun saatlerce çembere alınmış şekilde tutulmuş olmasıyla alevlenmişti. Polis, Leipzig’deki sol otonom gruba karşı tutumuna yönelik eleştirileri reddetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!