1 Euro´luk işten milletvekilliğine

Güncelleme Tarihi:

1 Euro´luk işten milletvekilliğine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2005 00:00

Almanya´da yapılan erken genel seçimde adaylığını koyduğu Sol Parti.PDS´ten Federal Meclis´e girmeyi başaran Elke Reinke´nin, 1 Euro´luk işlerde çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı




Elke Reinke (Fotoğraf:dpa)
Elke Reinke, uzun süreli işsiz olduğu için Meclis Grup toplantısına katılmak amacıyla Berlin´e giderken yol masrafını da İş Ajansı karşıladı. Elektronik Mühendisliği eğitimini tamamlayan 47 yaşındaki Elke Reinke, Saksonya Anhalt eyaletindeki Achersleben seçim bölgesinden meclise seçildi.

Kilisede çalışıyordu

Yeni milletvekili Reinke, Federal Meclis´te özellikle Hartz IV reformaları tartışılırken söz alacağını belirtirken, ``Çünkü ben İşsizlik Parası II ile yaşamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum’’ dedi.

İki çocuk annesi Elke Reinke temmuz ayından itibaren yaşadığı 26 bin nüfuslu kentteki Stephanie Kilisesi´nde 1 Euro´luk işte çalışıyordu. İş Ajansı tarafından bu yılın sonuna kadar görevlendirilen Reinke, kartpostallar satıp, 500 yıllık tarihi kiliseyi ziyarete gelenlere rehberlik yapıyordu.




Elke Reinke (Fotoğraf:dpa)
Beni uyarın

Federal Meclis binası Bundestag´ı ziyaretçi olarak şu ana kadar bir kez içeriden gördüğünü belirten Reinke, yeni mesleğine alışmak için Meclis´te milletvekillerine yönelik hazırlanan rehber niteliğindeki kitapçıktan meclisi tanımaya çalıştığını kaydetti.

Milletvekili seçildikten sonra seçim bölgesindeki insanların sorunlarını unutmayacağını vurgulayan Reinke, yakın çevresine ``Eğer havalarda uçtuğumu farkederseniz, beni hemen aşağıya çekin’’ diyerek mütavazı kalmak istediğini de söyledi.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!