Güncelleme Tarihi:
1. sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 42 YTL'den satılan kuşgömü, sırt, antikort ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 48 YTL'ye, 2. sınıf eğrice, kapak, şekerpare ve but yarma pastırmaların kilosu 38 YTL'den 42 YTL'ye, döş ve bacak pastırması adı verilen 3. sınıf pastırmanın kilosu da 30 YTL'den 36 YTL'ye ?ıktı. Yapılan zamlardan sonra ortalama 20-22 gram ağırlığındaki 1 dilim pastırma yaklaşık 1 YTL oldu.
Daha önce kilosu 20 YTL olan 1. sınıf sucuğun kilosu 22 YTL, 15 YTL olan 2. sınıf sucuğun kilosu ise 18 YTL'ye ?ıktı. Salam, sosis, kavurma, jambon ve füme dil gibi diğer işlenmiş et ürünlerinin fiyatları da ortalama yüzde 10 oranında arttı.
ET FİYATLARINDA ARTIŞ NEDEN OLDU
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve pastırma sucuk üreticisi Şaban ?nlü, et fiyatlarındaki artışın pastırma ve sucuk fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi.
?nlü "Kuraklık nedeniyle yem fiyatları sürekli artış gösterince canlı büyükbaş hayvan fiyatları da giderek artmaya başladı. Et fiyatlarındaki artış sonucu pastırma ve sucuk fiyatlarına ortalama yüzde 10 ile 12 oranlarında zam yapıldı. Baharat ve diğer girdi fiyatlarında da artış oldu" dedi.
Kayseri'de pastırma ve sucuk fiyatlarına en son Mart ayında yüzde 10 oranında zam yapılmıştı.