Avrupa Şampiyonu oldu BESYO'ya girdi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonu oldu BESYOya girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 11:23

AĞRI'nın Diyadin ilçesinde yaşayan ve Avusturya'nın Tefles kentinde 12 Temmuz'da yapılan Sekizinci Avrupa Dağ Koşusunda 5 kilometreyi 23 dakika 15 saniyede koşarak altın madalya kazanan 19 yaşındaki Derya Altıntaş, üniversiteye sınavsız girme hakkını elde etti.

Haberin Devamı

Beden Eğitim Öğretmenliği bölümüne sınavsız girecek olan Altıntaş, "Dünya Dağ Koşusu'nda da altın madalya kazanmak istiyorum" dedi.

Ağrı Naci Gökçe Lisesinden bu yıl mezun olan ve ÖSS'den 205'in üzerinde puan alan Derya Altıntaş, okulların tatil olmasından sonra girdiği ilk önemli yurt dışı sınavından Avrupa Şampiyonu olarak çıktı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na sınavsız girecek olan Altıntaş, Avrupa şampiyonluğu sayesinde önemli avantajı elde ettiğini belirtti.

Derya Altıntaş'ı makamında kabul eden Ağrı Belediye Başkanı AKP'li Hasan Arslan genç sporcuyu iki çeyrek altınla ödüllendirdi. Eğitim hayatı boyunca maddi Derya Altıntaş'a maddi destek vereceğini açıklayan Arslan, "Atletizm sporunun vatanı Ağrı'dır. Başarılı sporcuları ödüllendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'ye üç bireysel, bir de takım şampiyonluğu getiren Derya Altıntaş "Diyadin'de sporla uğraşan kız öğrenci sayısı bir elin parmakları kadar. Biz yedi kardeşiz. Komşular 'Sen nasıl babasın, kızın dağda taşta koşuyor, sende ona izin veriyorsun' diye eleştiride bulunuyorlar. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Diyadin'de kız çocukları liseye dahi gidemezken babam bana hem liseyi okuttu hem de sporcu olmama izin verdi. Dört yıl kadar önce yapılan bir seçmelerde derece alarak atletizme başladım. Diyadin'e tarihinde ilk Avrupa Şampiyonluğunu ben getirdim. İnşallah 9 Eylül'de İtalya'da yapılacak Dünya şampiyonasında da altın madalya alacağım" diye konuştu.

Öte yandan antrenör Behram Vural, Derya Altıntaş'ın çok çalışkan ve başarılı bir sporcu olarak adından uzun yıllar söz ettireceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!