Avrupa Ligi'ne "taze kan"

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligine taze kan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 13:12

Voleybolda milli takımlar sezonundaki yoğunluktan dolayı Avrupa Bayanlar Ligi'ne, 23 Yaş Altı Milli Takımı katılacak.

Avrupa Ligi hazırlıkları kapsamında Bursa'da kampa giren Milli Takım, 4 ayak ve bir final grubundan oluşan ligde A Grubu'nda Macaristan, Bulgaristan ve Romanya ile mücadele edecek. 23 Yaş Altı Milli Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi'nin Akdeniz Oyunları ile çakıştığını belirterek, "Akdeniz Oyunları'na büyük önem veriyoruz, bu yüzden A takım oraya yoğunlaştı" dedi.

A takımdan iki oyuncunun takımlarında yer aldığını kaydeden Bedestenlioğlu, "Büşra ve Polen sadece 1. ayakta bizimle olabilecek. Belki daha sonra final grubunda A takımdan takviye isteyebiliriz. 17-18 kişilik bir kadromuz var. Genç Milli Takım'ın da programı yoğun, bu nedenle Avrupa Ligi için oradan da oyuncu alamıyoruz" diye konuştu.

"Genç takımdan gelen yedek kalıyor"

Avrupa Ligi'nin, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası öncesi takım için çok iyi bir deneyim olacağını ifade eden Bedestenlioğlu, şöyle devam etti:

"Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), bu yıl ilk kez 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası düzenliyor. Amaç bu yaş grubunda milli maç deneyimini artırmak. Oyuncular genç milli takımdan 20 yaş civarında çıkıyor. A takımda ise yaş ortalaması 25'lerde. Oyuncu 20-25 yaş arasında oynayabilecek milli müsabaka bulamıyor. Dolayısıyla çocuklar A takıma hazırlanamıyor ve A takımda oynatacak deneyimli oyuncu sıkıntısı yaşanıyor. Sadece Naz Aydemir, Neslihan Demir gibi çok üstün yetenekli oyuncular genç yaşta A takımda forma giyebiliyor. Genç takımdan gelen oyuncu A takıma giriyor ama kalite çok yüksek olduğu için yedek kalıyor."

23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın bu sıkıntıları gidereceğine inandığını kaydeden Bedestenlioğlu, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Dünya sıralamasında ilk 4 içinde oldukları için finallere direk katıldıklarını vurgulayan Bedestenlioğlu, "Avrupa Ligi, şampiyona öncesi çok büyük bir maç deneyimi getirecek. Minimum 12 maç yapacağız. Milli takımlarda Avrupa düzeyinde 12 maç çok iyi bir rakam. Umarım bu takımdan A takıma bir kaç oyuncu da kazandırabiliriz" şeklinde konuştu.

Takımdaki oyuncuların, genellikle kulüplerinde yedek oturan oyuncular olduğunu dile getiren Mehmet Bedestenlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yedek oturuyorlar çünkü çok iyi takımlarda oynuyorlar. Bu bir dezavantaj gibi gözükebilir ama biz buna takılmıyoruz. Grubumuzda Romanya iyi bir takım, Macaristan da zorlayabilir ama önemli olan ilk ayaktan galip ayrılmamız. Bursa'daki ilk ayak maçlarını iyi tamamlarsak, devamının da iyi geleceğine inanıyorum. Çocuklar gerçekten çok istekli ve çok sıkı çalışıyorlar, milli takımı özlemişler. Bu da iyi antrenman yapmalarını sağlıyor. Ligde ilk hedefimiz final grubuna kalmak."

Avrupa Bayanlar Ligi'nde, A Grubu'nun ilk ayak maçları 15-16 Haziran'da Bursa'da yapılacak. Üç maçını da saat 18.00'de oynayacak Türkiye, sırasıyla Macaristan, Romanya ve Bulgaristan ile karşılaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!