Atatürk Koşusu KKTC'de de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Koşusu KKTCde de yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 17:31

Geleneksel Atatürk Koşusu'nun 72'ncisi, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de (KKTC) yapıldı.

Lefkoşa'da yapılan yarışlarda, büyükler kategorisinde birinciliği KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Hakan Tazegül kazandı.
Lefkoşa'nın yanı sıra Güzelyurt, Girne, Gazimağusa, İskele, Lefke ve Geçitkale olmak üzere toplam 7 bölgede gerçekleştirilen yarışlarda, ilkokul, ortaokul ve liseli atletler yanında bazı bölgelerde büyükler de mücadele etti.

Bu yıl 72'ncisi koşulan yarışların Lefkoşa ayağında ilkokullarda kız ve erkeklerde Yakın Doğu, ortaokul kızlarda Bayraktar Ortaokulu, erkeklerde Bayraktar Türk Maarif Koleji, lise kategorisinde kızlarda Atatürk Meslek Lisesi, erkeklerde ise Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi birinciliklerin sahibi oldu.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Atletizm Federasyonu'nun birlikte organize ettiği yarışların yine Lefkoşa'da koşulan büyükler kategorisinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Hakan Tazegül birinci olurken, Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Cemal İneci ikinci,
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümer Depreli ise üçüncü sırada yer aldı.

Takım sıralamasında ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı birinci, Yakın Doğu Üniversitesi ikinci, Girne Amerikan Üniversitesi de üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!