Atalay: Çantamızı toplayıp gideceğiz

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Çantamızı toplayıp gideceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 12:17

Ankaragücü Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay, 19 Nisan'da Yargıtay'dan çıkacak karardan önce kulübün toplam borcu ve güncel konulara ilişkin birçok konuda DHA'ya çok özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

''19 NİSAN'DA KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLMEMİZE RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ''

Unutulmaya yüz tutmuş ve birçok yeri hasar görmüş olan Beştepe Tesisleri'ni geniş bir revizyondan geçirdiklerini söyleyerek sözlerine başlayan mali asbaşkan Ayhan Atalay, ''İnsanlar karakterlerini geliştirirken referans aldıkları kişiler vardır. Biz 6 önce görevi bırakabilirdik. Çünkü mahkemenin iptal kararı verebileceğini biliyorduk. Ama Hz. Muhammed'in bir sözü vardır. ''Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprağa dikin.'' demiştir. Biz yarın da gidecek olsak bu faaliyetlerimizi sürdürmüş olacağız. Allah izin verirse Pazartesi günü görevimizin başında olacağız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Beştepe Tesisleri uzun süredir bakım görmemişti. Sahaları yeniledik. Mevsimsel anlamda bu günlerde yapılması gereken işleri gerçekleştiriyoruz. Kıyametin koptuğunu hissediyoruz ama elimizdeki işleri bitirmeden ölmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Amatör branşların tamamında Türkiye Şampiyonu olduklarını belirten Ayhan Atalay, Türkiye'de milli takım niteliğinde anılacak olan Ankaragücü Bisiklet Takımı'nın Dünya Dağ Bisikleti klasmanında akredite hakkı kazandığını hatırlatarak, ''Tekvando branşında dünya 2., diğer branşlarda da Türkiye Şampiyonuyuz.'' dedi.

''KULÜBÜ DEVRALDIĞIMIZDA TOPLAM BORÇ YAKLAŞIK 75 TRİLYONDU''

Eski yönetim hakkında açılan davalarla ilgili basında yer alan haberlere değinerek konuşmasına devam eden Atalay, ''Hiçbir haberin altından bizim adımızı göremezsiniz. Anadolu Ajansı'nın imzası yer alıyor. Onlar Adliye'de yer alan muhabirlerinden aldıkları haberleri yazdıklarını söylüyorlar. Ama yazılan bu haberler karşı tarafı rahatsız edebilir." Yani biriside benim hakkımda yani Ayhan Atalay sahtekarlık suçundan mahkemeye verildi gider birisi dava açabilir. Beraati zimmet asıldır diye çok beynelmilel bir söz vardır. Yani şimdi bunu birisi okuduğu zaman aynı insan mahkeme sonucunu da beklemeyecek ki okumayacak ki o sadece şunu söyleyecek insanlar arasında Ayhan Atalay hakkında namussuzluktan dava açılmış. Ama biz irade göstermiyoruz yani sizin bunu yazmanıza dediğimde bu bir basın geleneğidir. Açılan davaları bizde kamu görevi yapmamız hasebiyle bizde kamuoyuna duyuruyoruz dediler bize.

Haberin Devamı

Spor kamuoyunu takip eden herkes takip etmiştir. Eski yönetim, ''Biz bu kulübü devrederken 6 trilyon borç vardı, yeni yönetim yalan söylüyor'' diye beyan verdiler. Söyledikleri doğru aslında. Rakamsal olarak da doğru. Hesapların farklı kategorilerde tutulması sonucunda ortaya çıkan bir Hesap Özeti Mizanı var ve burada kulübün 6 trilyon lira borcu olduğu gözüküyor. Bunu formasyonu olmayan insanlar, muhasebeci, mali müşavir olmayan insanlar anlamaz. Mamafih bende anlamam, sadece danışmanlarımın bana verdiği bilgiler itibariyle söylüyorum. Halbuki kulübün biz ilk devraldığımızda 65-70 trilyon borcu vardı. Benim sadece cari hesaplardaki incelemem sonucu borcun yaklaşık 40 trilyon civarında olduğunu gördüm. Bize ise en fazla 10 trilyon olduğu söylenmişti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 ay önce bağımsız bir denetim kuruluşuna Ankaragücü'nün geçmiş hesaplarıyla ilgili bir denetim yaptırdıklarını söyleyen Atalay, "hukuk danışmanlarıma her anlamda yanlış anlaşılabilecek art niyetli insanların yanlış yorumlayabileceği durum ortaya çıkmaması için Vergi Dairesi Başkanlığına da şöyle bir yazı yazın 30 Ağustos 2009 tarihinden önceki dönemlerin incelenerek rapor haline getirilmesi ve 30 ağustos 2009 tarihinden bizim zamanımıza kadar olan döneminde incelenmesini talepli bir dilekçe yazın dedim. Kendi yönetimimizi de dahil yaparak söyledim. 30 Ağustos 2009 tarihinden itibaren günümüze kadar geçen zamanın denetlenmesini istedim ve kendi yönetimimizi de işin içine kattım. Ben başkanıma, onursal başkanıma ve yöneticilerime sonsuz güven besliyorum. Dolayısıyla yüz kızartacak bir iş yapmadım Vergi dairesine 15 gün önce dilekçeyi verdim. Vergi Dairesinin elemanları gelip inceleyecek müfettişler hesapları inceleyecek hem o dönemi inceleyecek hem bizim dönemimizi inceleyecek. Bu yüzden müfettişlerin bunu inceleyip karara bağlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Mali asbaşkan Ayhan Atalay, eski yöneticiler hakkında da altını çizerek "kendi zimmetine para geçirdikleri anlamında bir şey söylemiyorum. Böyle bir şey yok." dedikten sonra, "Usulsüzlük yapılmıştır. Stopajlar ödenmemiştir. Bırakın ödenmesini tahakkuk bile ettirilmemiştir. Bakın ben size şimdi bir şey söyleyeyim onların yaptığı şeylerin aynını bende yapıyorum. Ne yapıyorum bende Vergi, stopaj ve KDV ödemiyorum. Fakat ben bunları tahakkuk ettiriyorum. Ey devlet benim size bir borcum var ben bunları tahakkuk ettirip beyan ediyorum fakat kulübün finansman yapısı buna müsait olmadığından dolayı ödemiyorum. Bunun arkasından ne yapıyorum. Maliye ve SSK ya yazı yazdım, bizim size olan borçlarımızı federasyon, spor toto ve diğer isim hakkı gelirlerimizden kesebilirsiniz diye. Ve şu ana kadar yaklaşık 2 trilyon 2,5 trilyon civarında para kesildi." dedi.

Haberin Devamı

Kulübün eski borçları konusunda kendisinin yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine mali asbaşkan Ayhan Atalay, "ben size söylemiştim. Hatırlıyorsanız 40 trilyon lira olarak telaffuz etmiştim. Ben size onun 40 trilyon lira olduğunu söylediğimde de zaten onu yapan birinci insan olduğum için onun 23,8 trilyon olduğunu zaten biliyordum. Fakat onların tahakkuk etmiş geçmişe sari cezalarını faizlerini vekalet ücretlerini harçlarını da koyduğunuz da 40 trilyonu çok geçecekti. Kaldı ki ben o söylediğimde de tahminlerimi söylemiştim. Şimdide söylüyorum fakat o zaman yanlış söylemişim özür diliyorum. O gün size söylediğim 40 trilyon dediğimde aslında borç 75 trilyon liraydı." dedi.

"KULÜBÜN GELİRLERİ "SIFIR KURUŞ"

Ankaragücü Kulübünün gelirlerinin ne kadar olduğu sorusu üzerine Ayhan Atalay'ın cevabı ise çok çarpıcı oldu...!

Atalay Kulübün tek kuruş geliri yok diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü. ''Sorunuz çok kolay ve cevabı hazır…! "SIFIR KURUŞ" İngilizce "ZİRO" diğer dilleri bilmiyorum, hangi dilde sıfıra ne denk geliyorsa hangi kelimeyse sıfırın karşılığı o "sıfır kuruş", diyerek kulübün hiç bir gelirinin olmadığını ifade etti...

''FARUK MANGIRCI BİLGİ SAHİBİ OLMADAN KENDİ KANAATİNİ BELİRTMİŞTİR''

Ankaragücü Basın Sözcüsü Faruk Mangırcı'nın geçmiş zamanda yaptığı bir açıklamada kulübünün borcunu basına farklı lanse etmesinin hatırlatılması üzerine ise mali asbaşkan Atalay, ''O zamanlarda 23,8 trilyon bir borç ortaya çıkmıştı. Ancak ben 40 trilyon borç olduğunu söylemiştim. Faruk Mangırcı bilgisiz bir şekilde kendi kanaatini belirtmiştir. Ben 23,8 trilyon gibi bir rakamı sadece Melih Gökçek ve Ahmet Gökçek'in olduğunu bir toplantıda zikretmiştim." dedi.

''AHMET GÖKÇEK YÖNETİMİ 19 AY İÇERİSİNDE KASAYA 60 TRİLYON NAKİT PARA KOYDU''

"KULÜBÜN BORCU 60 TRİLYON"

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'in kısa bir süre önce yaptığı açıklamada kulübün 50 Milyon Trilyon bocu var sözünün hatırlatılması üzerine Ayhan Atalay "Sayın Ahmet Gökçek kulübün borcu 50 trilyon demiş, evet bu bilgi zannedersem 15-20 gün öncesinin. Ahmet Gökçek'in söylediği 50 trilyonluk borç şu anda 60 trilyon civarında. Bu yönetim 19 ay süre içerisinde Ankaragücüne ceplerinden 60 trilyon lira para koydu. Nakit ve cash para. Ve bunun en az %70'i eski borçlara gitti. Bunların hepsinin hesabı bende. Eğer isteyen olursa belgeleri ile birlikte takdim ederim ." dedi.

Mevcut yönetimin kulübe yaptığı 33 trilyonluk icra takibi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ayhan Atalay konuşmasına şu şekilde devam etti:

''Burası Kızılay Derneği değil. Buradaki insanlar paralarını geri almamak üzere koydular. Yönetimde bulunan tüm yöneticilerimiz bunu fert fert söylediler. Ben 12 trilyon para koydum ve geri almak gibi bir niyetim yoktu. Bu başka bir şey, hem bu kulübü ayağa kaldırıp hem de borçsuz kulübü teslim edersek doğru bir davranış sergilemiş olmayız." diyerek sözlerine devam eden Atalay,

Genel Menajer Ender Yurtgüven'in kulübe icra takibi yapmasına ilişkin konuda "Genel Menajer Ender Yurtgüven'in kulübe verdiği para nedense çok tartışıldı. Son kez söylüyorum. O para benim param. Çok fazla zamanım olmadığı için çalışanlarıma bu tür işlerimi yaptırıyorum. Öyle bir hata yapmışlar, sehven bir hata yapmışlar. Yani ne sıkıntı var burada anlayamadım. Bu çok speküle edildi aslında üzerinde durulmaması gereken bir şey, Çocukta (Ender Yurtgüven) kendisi söylüyor zaten bunlar Ayhan Atalay beyin parası diye. '' ifadesinde bulundu.

''YARGITAY'DAN YENİ BİR BİLİRKİŞİ TALEP EDECEĞİZ''

Beştepe Tesisleri'nde kulüp başkanı Ahmet Gökçek yönetiminde yapılan toplantının detaylarının sorulması üzerine ise Atalay, ''19 Nisan'da Yargıtay son kararı verecek. Bu mahkeme öncesinde yapılması gereken işler konuşuldu. Tesislerin sahalarının düzenlenmesi de yer aldı bu konuşulanlar arasında. Katılım çok yüksekti, yaklaşık 25 kişi vardı. Mahkemenin vereceği olumlu ya da olumsuz kararlar sonrası yapılacaklar konuşuldu. Veda toplantısı olabilir tabi ki. Mahkemenin kararına saygımız sonsuzdur. Muhtemelen savunmaya ben gideceğim. Bilirkişinin yeterliliği konusunda en küçük bir şüphemiz yok. Biz bir bilirkişi daha gönderilmesini talep edeceğiz. Gözden kaçırdığı şeyler olabilir. Yargıtay'ın takdir yetkisini kullanarak yeni bir bilirkişi göndermesini talep edeceğiz. '' şeklinde konuştu.

"ÇANTAMIZI TOPLAYIP GİDECEĞİZ"

Atalay, Yargıtay'ın en yüksek merci en son merci olduğunu ifade ettikten sonra, Yargıtay'ın mahkeme kararını onaylaması durumunda çantalarını, poşetlerini toplayıp gideceklerini söyledi.

''ÜMİT ÖZAT BEN AYHAN ATALAYI KASTETTİM DEMELİDİR''

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın hakkında bir radyo programında kendisinin kullandığı ifadelerden dolayı 10.300 liralık para cezası aldığını ifade eden Ankaragücü Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay, ''Bu savcının takdiridir. Hatta karşı taraf bu paranın az olduğunu savunarak temyize gitti. Ben de bu ifadeleri kullandığımı söyledim zaten dedikten sonra, Kendisi tarafından Ümit Özat hakkında yaptığı başvurusu hakkında, "şimdi diğer arkadaşa geleceğim. (Ümit Özat'ı kastederek) İsim vermeye gerek yok. Kendisi benimle polemiğe girecek kadar cesaretli bir arkadaş. Şimdi bu yiğit, mert, cevval arkadaştan rica ediyorum, tekrar çıksın televizyonlara, basının karşısına evet aynen ben Ayhan Atalay'ı kastettim desin. Yiğitlikte bunu gerektirir." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!