Güncelleme Tarihi:
KOÇ BURCU           Â
Tüm burçların en enerjik olanı, kuru, sıcak, erkeksi ve ateşli Koç'tur. Gürültülü, telaşlı insanların koşuşturduğu restoranları sever. Eğer, sessiz ve sakin bir yeri tercih ediyorsa muhakkak dinlenmek ve şarj olmak istiyordur. Yüksek metabolizma düzeyi ve çabuk yemeği sevmesi yüzünden çoğu zaman lezzetin ayrıntılarına inemez. Onun için en uygun çevre, görkemle yanan bir ateşin önüdür. O, bir hız aşığıdır ve bu yüzden barbeküye ve yağsız pişen etlere bayılır. Kuzu, geyik, karaca etleri onun için uygundur. Herhangi bir meyveyi seçmez ama bazı Koçlar Mars meyvelerini tercih ederler.
BOÄžA BURCU
Boğa, sabit, soğuk, kuru, kadınsı bir toprak burcudur. İranlı Astrolog El Biruni'nin yazdığına göre, Boğa'nın yemeğe olan aşkı, tüm burçların üstündedir. Boğa, kırsal bir tiptir, bir köy lokantası gibi, rahatı sever, sofrasında en güzel servisleri görmekten hoşlanır yani önce hayallerini doyurur. Yemekler onun yaşamında sanat ve aşk kadar önemlidir. Kilerleri ve şarap mahzenlerini çok sever. Çeşni tablosu çok renklidir ve aksesuarlara da önem verir, bir sos uzmanıdır. Çiftlik ürünlerini, enginarı, safranı, tatlı meyveleri ve öncelikle etleri çok sever. Besinlerle olan ilişkileri Venüs'ün doğrultusundadır.
Â
Ä°KÄ°ZLER BURCU
İkizler insanı, sıcak, nemli ve hava grubundandır. Mutfağa ilgisi öğrenme güdüsünden kaynaklanır. Yemekten çok yemek kitaplarını okumaktan hoşlanır. Onun için ideal yerler, dağ otelleri, gazinolar, kıyı motelleri ve müzikli yerlerdir. Yerken konuşmayı çok sevdiği için gürültüyü sevmez. Bir İkizler'in istasyon büfesinde bile keyifle birşeyler yediğini görebilirsiniz. Görkemli sofralardan pek hoslanmaz, önemli olan pratikliktir. Fast-food alışkanlığı çok uygundur. Çiftlik etlerini seçer, tavuk veya hindi gibi. Şalgam, rezene, kuzu kulağı, anason gibi sebzelerden hoşlanırlar.
YENGEÇ BURCU
Duygusallığı ve ekonomik tutumluluğu mutfağa en iyi yansıtan burç Yengeç'tir. Soğuk, sulak, verimli, feminen ve sindirim konusunda uzmandır. Evi ve ailesi çok önemlidir ve sofrası da öncelik taşır. Yengeç mutfağının spesiyaliteleri ünlüdür. Kıyı restoranları, göl kenarlarındaki küçük bar ve lokantalar onun için mükemmeldir. Gün batımını seyrettikten sonra mumların yandığı bir sofradan büyük keyif alır. Küçük bir kafede veya ücra bir otelde güzellikler bulmayı başarır. Pirinç, şeker, lahana, şalgam, adaçayı ve dereotu üzerinde etkindir. Bunları su ile bütünleştirerek yengeç, pavurya, ıstakoz, karides, midye ve salyangoz türü kabuklularla değerlendirir ve tüm göğüs etleri de tercihidir. Ay'ın yönettiği tüm yiyecekler de bu burçta geçerlidir.
ASLAN BURCU
Aslan Burcu sıcak, ateşli, kuru ve erkeksi bir burçtur. Mutfak onun için çok önemlidir, zengin et çeşitleri ve görkemli sofralar idealdir, bunun için de finansal güvenceye öncelik verir. Görkemli, tantanalı ve ihtişamlı yerler onun doğal ortamıdır. Bu nedenle de, büyük otellere ve ünlü restoranlara önem verir. Sofrada en iyi malzemenin bulunmalıdır, kahvaltıda bile bu tutkusundan vazgeçmez, gümüş ve altın sofra takımlarına bayılır. Eğlenceyi yemek yerken istemez, yemek bittikten sonra onun sofrasında ses sanatçıları, dansçılar ve eğlence yer alabilir. Gerçek bir Aslan insanı yemek olayını, bir meteorolog gibi gözler, araştırır ve koklar. Temel olarak, fırın yemekleri, barbeküler listenin başında yer alırlar, rengarenk zengin soslar onun damağını okşar. Et yemekleri Aslan'ın kalbinde yer alır, yanısıra da havuç, ısırgan, defne, nane türü sebzeler vazgeçilmez aksesuarlarıdırlar.
BAÅžAK BURCU
Başak, soğuk ve kurudur ama verimliliğin, bereketin ve hasatın simgesidir. Mutfak olayında daima hazırlıklıdır, beklenmedik olaylardan hoşlanmaz. Hele Ay/Başak insanı için mutfak yaşam yeridir. Sofra düzeni ve özeni tartışılmaz. Yöredeki tüm restoranları bilir. Bazen mutfaklarını, bazen dekorlarını, bazen de servislerini beğenir; üçünü bir arada beğenmesi mucizedir. Yapay katkı maddeleri ve doğallığın yapaylıkla kirletilmesi bir Başak için dayanılmazdır. Ev yapımı yiyecekleri tercih eder, kendi ekmeğini dahi yaptığı görülür çünkü o bir Başaktır yani ana maddesi un ve ekmektir. Ayrıca tüm hububat, kekler ve hamur işleri onun için önemlidir. Bunlarla sebzeleri bütünleştirmekten hoşlanır.
TERAZÄ°Â BURCU
Terazi insanı sıcak ama nemli bir hava burcudur. Terazi, estetik dolu küçük toplantılar, mükemmel kahvaltılar ve coşkulu gece partileri oluşturabilir. Ayrıntıları görme yeteneği olağanüstüdür. Terazi için yemek yenecek ortam sessiz, barış dolu, huzurlu ve çok iyi bir dekore edilmiş olmalıdır. Atmosfer çok önemlidir, ancak bundan sonra yediği yemeğin tadını alır. Moda olan yerlerde yemek yemeyi sever. Pastaneler, şekerciler ve tatlıcılar onların kolay avlandıkları yerlerdirler. Tatlıya olan düşkünlüğü, kek merakı ve şeker tutkusu çok ünlüdür. İdeal bir Terazi, hafif ve hazmı kolay yiyecekleri seçer.
AKREP BURCU
Akrep, soğuk, nemli, sabit bir su burcudur. Bu burçta doğanlar aşkın gerçek anlamını bilirler çünkü fiziksel algıyla, duyusal algının buluştuğu yerdedirler. Akrep insanı doğal yapıyı iyi tanır. Gizemli karakteri nedeniyle, kimyasal katkı maddelerini kullanmaktan kaçınmaz. Gizemli yerlerden çok hoşlanır, sessiz ve karanlık yerleri tercih eder. Loş ve karanlık bir köşe, onlar için mükemmeldir. Yanan bir mum ışığında güçlü Akrep duyguları ve etkileri oluşur. Fermante yiyeceklere yakındır, balık soslarına ve patelere bayılır. Ayrıca, av hayvanlarına ve kuş etlerine önem verir, Akrep yiyeeklerini Mars yönlendirir.
YAY BURCU
Yay burcu sıcak, kuru ve erkeksi bir ateÅŸ burcudur. Gerçek bir Yay, yemek odasının evin üst katlarında olmasını tercih eder. EÄŸer dışarıda yiyecekse manzaralı bir lokantayı ya da yüksek bir binanın en üst katını tercih edecektir. Canlı bir atmosferi tercih eder. Yay, kuÅŸlara düşkündür. Meyvaları sever ve genellikle güvercinotu, zerdeçal, safran, sarimsak, karakafes, turp, soÄŸan ve pancar gibi sebzeleri seçer. Kızartılmış, ızgara ya da fırında piÅŸirilmiÅŸ yiyecekler ona uygundur. Hazır yemekleri tercih eder. Yay burcu yiyecekleri Jüpiter tarafından yönetilirler.Â
OÄžLAK BURCU
OÄŸlak, geleneklerin simgesidir. Güç kaynağı temel inançlarıdır. Bir çiftlikte mutludur, doÄŸal her yer onun için uygun yerlerdir. Kıyı veya köy restoranlarını tercih eder. Basit ama geleneksel döşenmiÅŸ ortamlar onu rahatlatır. Usta mutfakların deÄŸerini iyi bilir. SaÄŸlığın geleneksel beslenme metodlarına baÄŸlı olduÄŸuna inanır. Zengin ve etkin bitkilere öncelik tanır, farklı piÅŸirim metodları vardır; tadla saÄŸlığı bütünleÅŸtirir. Kızarmış nane soslu bir kuzu veya ustaca piÅŸirilmiÅŸ bir hindi onca deÄŸerlidir. Tüm doÄŸal ürünler onun için uygundur ve kemik yani jelatin onun için önemli bir güç kaynağıdır.Â
KOVA BURCU
Sıcak ama serinletici, erkeksi hava burcu Kova, tutucu ve acımasız bir devrimcidir. Bağımsızlık için yaşar ve bireycidir. Barları, pubları, şarap evlerini, balık çiftliklerini ve küçük motelleri sever. Akan sular onun simgesidir. İdeal bir restoran deniz kıyısındaki bir kafe veya bir nehir kenarındaki yerdir. Daha güçlü Kovalar, kalabalıklardan uzak olmayı tercih ederler. Kova, bir uzmandır, tabağa önem verir, modern ya da egzotik, kendisine özgün bir parça bulur. Tüm akuatik kuşlara yani ördek ve kaza hayrandır, tuz ve kimyon delisidir, aynı zamanda da homeopatik tıbba meraklıdır. Satürn'ün yönettiği tüm besinler onun için geçerlidir.
BALIK BURCU
Balık, soğuk, nemli, değişken, kadınsı su burcudur. Burçların en duyarlısı, sempatiği ve merhametlisidir. Zevkli, egzotik ve yaratıcıdır. Suyla ilgili herşeyi simgeler, nerede olursa olsun suyu gören bir yerde olmalıdır. Sessizliğe, yumuşak ışığa, derinlerden gelen bir müziğe, itinalı bir servise ve romantik bir atmosfere önem verir. Düzensizlikten nefret eder. Özgün buluşları vardır. Bazen vejeteryan olur, ya da diete başlar. İstediğinde uzman bir gurmeden daha gurmedir. Tüm deniz kuşlarını ve balıkları (özellikle alabalık, somon ve ton) simgeler. Şarap soslu balıklar onun için idealdir. Enginar, lahana, kabak ve şalgam önemlidir. Alkolle arası iyidir, iyi içer ve iyi bir konuşmacıdır.