Asrın sporcularına ödül

Güncelleme Tarihi:

Asrın sporcularına ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başta Muhammed Ali, Pele, Carl Lewis, Nadia Comaneci ve Mark Spitz kategorilerinde yüzyılın sporcusu seçilenler ödüllerini Viyana'da düzenlenen görkemli törenle aldı...

Yüzyılda spora damgasını vuran ünlü isimler, asrın sporcusu ödüllerini önceki gece Viyana Devlet Operası'nda düzenlenen törenle aldı. Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali, asrın en iyi dövüşcüsü ödülünü alırken, ‘‘Bir çok maça çıktım, bir çok şampiyonluklar kazandım, ancak hiçbirisi bugeceki kadar önemli değildi’’ dedi.

IOC Başkanı Samaranch, Monaco Prensi Albert, FIFA Başkanı Blatter ve Motor Yarışları Şefi Mosley'in belirlediği sporcular Viyana'da ödüllerini alırken, yüzyılın futbolcusu ödülüne layık görülen Pele, ‘‘30 yıl önce bugün 1000. golümü atmıştım. O zaman ayaklarım titremişti, şimdi ikinci kez titriyor’’ yorumunu yaptı. Genel sporlarda ABD'li eski sprinter Carl Lewis erkeklerde, Rumen cimnastikçe Nadia Comaneci bayanlarda, su sporlarında Avustralyalı Dawn Fraser bayanlarda, Mark Spitz erkeklerde, motor sporlarında Fransız Alain Prost, kış sporlarında Avusturyalı Annemarie Moser-Proell bayanlar, Fransız Jean-Claude Killy erkeklerde yüzyılın sporcusu ödüllerini aldı. Topla oynanan sporlarda ödüle layık görülen Alman Steffi Graff ile ABD'li Michael Jordan ise geceye katılmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!