Aslan zoru sever: 2-2

Güncelleme Tarihi:

Aslan zoru sever: 2-2
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2004 02:14

Anderson ve Riquelme'nin golleriyle sarsılıp, iki farklı yenik duruma düşen Cimbom, Murat ve Prates'in golleriyle beraberliğe ulaştı. Çok sayıdaki pozisyondan yararlanamayınca, 4. tur şansını çarşamba günkü rövanşa bıraktı.

GALATASARAY için varoluş haftası Villarreal maçıyla başlayacaktı. Son 10 senenin en kötü sezonunu yaşayan G.Saray'ın ligdeki iddiasının büyük ölçüde kaybolması ve tek hedef olarak UEFA Kupası'nın kalması, Villarreal maçlarının önemini bir kat daha arttırdı.

Karşılaşmadan önce tribünlerde Villarreal değil de F.Bahçe aleyhinde tezahüratlar vardı. Herkesin dilinde de ‘‘Villarreal'i eleyemez, Fener'e de yenilirsek, bu bizim için kabus olur’’ sözleri dolaşıyordu. Sarı kırmızılılar, işte böyle gergin bir ortamda sahaya çıktı. Teknik direktör Fatih Terim'in ‘‘Hata yapmaktan ve gol yemekten korkmayın. Saha içinde kendinizi strese sokmayın’’ uyarıları defans oyuncularının aklına girmemiş gözüküyordu.

Defans zaafı

6. dakikada Anderson bomboş pozisyonda golü bulduğunda Prates'in, 22. dakikada da Riquelme'nin golünde de Orhan'ın ofsaytı bozması, G.Saray'ın defans hastalığının sona ermediğini açıkça gösteriyordu. İki şok golden sonra G.Saray çabuk toparlandı ve 27. dakikada Prates'in serbest vuruşunda Reina'dan dönen topu ağlara gönderen Murat ile umutlandı: 2-1. 42 ve 45+2'de Anderson inanılmaz goller kaçırdı ve G.Saray soyunma odasına 2-1 yenik gitti.

G.Saray 2. yarı gol ve galibiyet için sahaya çıktı. 51. dakikada frikik ustası Prates, taraftarı ayağa kaldıran golü Villarreal kalesine bıraktı. Fizik gücü iyice düşen İspanyol ekibi, sahada sadece dolaşmaya başladı. G.Saray, bu fırsatı iyi değerlendirerek yüklendi. Dakikalar 65'i gösterirken Ayhan, Necati'ye ‘Al da at’ dedi. Ama Necati pozisyonu kaleci Reina ile paylaşarak harcadı.

Bitiş düdüğüne kadar G.Saray gol kovaladı. Hasan vurdu, Necati vurdu, Ümit vurdu, ama beklenen galibiyet golü gelmedi. Cimbom, istediği avantajı İstanbul'da sağlayamadı, ama İspanya'da ne olur bilinmez. G.Saray, Avrupa'da başkadır.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Farina Stefano (7), Mitro Vincenzo (7), Gemigrani Silvio (7)

GOLLER: Dk.6 Anderson, Dk.22 Riquelme, Dk.26 Murat, Dk.51 Prates

SARI KARTLAR: Dk.36 Sabri, Dk.41 Coloccini, Dk.41 Ümit Karan, Dk.80 Ayhan

KIRMIZI KART: Dk.63 Ballesteros


G.SARAY

Mondragon (8)

Prates (8)

Ömer (6)

Orhan (6)

Ergün (6)

Sabri (7)

Petre (5)

(Dk.75 H.Şaş 4)

Volkan (5)

(Dk.46 Batista 6)

Murat (6)

(Dk.46 Ayhan 7)

Necati (6)

Ü.Karan (6)


VILLARREAL

Reina (7)

Josico (6)

Coloccini (7)

Ballesteros (4)

Arruabarrena (7)

Javi Venta (7)

Roger (8)

(Dk.87 J.Garcia )

Battaglia (6)

Victor (6)

(Dk.75 Marti 4)

Riquelme (8)

Anderson (7)

(Dk.81 Tena )
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!