Aslan gibi başladı

Güncelleme Tarihi:

Aslan gibi başladı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2003 21:55

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında, CSKA Sofya takımını Hasan Şaş, Hakan Şükür ve Arif'in golleriyle 3-0 yendi.

Haberin Devamı

Galatasaray Şampiyonlar Ligine katılmak için önleme mücadelesi verdiği CSKA Sofia'yı ilk maçta 3-0 yenerek rahat bir skor aldı ve Şampiyorlar liginin kapısını araladı....  Maçtan saatler önce annesi vefat eden Batista'nın performansı ve Tamaş'ın yerine Bülent'in oynamasıyla toparlanan defansın posizyon vermemesi maça damgasını vurdu. Galatasaray'da Hasan Şaş ve geriden oyunu kuran Frank De Boer'de oynadıkları olumlu futbolla alkış topladı.

Maça fırtına gibi başlayan Galatasaray, ilk iki atağında golü bularak rahatladı.

3'üncü dakikada kaleyi karşısına alarak iki kişiden sıyrılan Hasan Şaş çektiği harika şut ağlarla buluştu:1-0..

Sarı kırmızılı tribünler ilk golün sevincini yaşarken 6'ıncı dakikadasağdan bindiren Hasan Şaş Hakan Şüküre al da at dercesine kesti. Tecrübeli golcü 18'in içinde kaleyi karşıdan gördüğü pozisyonda yerden vurdurarak farkı ikiye çıkardı....2-0

Haberin Devamı

Erken yediği gollere hemen cevap vermek istiyen Bulgar ekibin Todorov ile kalktığı atak kontratağı faulle durduran Hakan Ünsal 8'inci dakikada ilk sarı kartı gördü.Oyunu rolantiye alan Galatasaray rakip kaleyi bu dakikadan sonra kontrollü ataklar ile zorlamayı denedi. 

22'inci dakikada ceza sahası yayından Ümit Karan'ın çektiği şut 3 kale boyu yukardan auta gitti.

23'üncü dakikada CSKA Sofya takımında Yordanov Batista'ya yaptığı sert hareket sonrasında sarı kart gördü.

27'inci dakikada Dimitrov'un şutu az farkla auta çıktı.

29'uncu dakikada Fatih Terim, forvette Ümit Karan'ı oyundan çıkararak yerine Arif'i aldı.

37'inci dakikada oyuna sonradan giren Arif Hasan Şaş'ın başlattığı pozisyonda Ergün'ün şutunu tamamlayarak Galatasaray'a üçüncü golü kazandırdı.

TAKIMLARIN  KADROLARI

GALATASARAY
Mondragon, Prates,Bülent ,Frank De Boer ,Hakan Ünsal, Volkan, Batista, Ergün, Hasan Şaş, Ümit Karan,(Arif) Hakan Şükür

CSKA SOFYA
Petrov, Todorov, Gueye, Varbanov, Haxhi,Yanchev,Stefanov, Lima Da Silva, J.Paulo Brito,Gargorov, Mukasi(Yordanov)

Stad    : Atatürk Olimpiyat
Seyirci: 67 bin
Hekem: Markus Merk

Ä°KÄ°NCÄ° YARI

CSKA Sofya takımı ikinci yarıya Mukasi'nin yerine Yordanov'u alarak başladı.

Haberin Devamı

48'inci dakikada rakibine sert giren Volkan sarı kart gördü...
57'inci dakikada CSKA Sofya, Todorov'un yerine Da Silva girdi
59'da Volkan'ın sert şutunu kaleci Petrov kurtardı.
60'ıncı dakikada Mondragon'a sert giren Yordanov Kırmızı Kart gördü.
72'inci dakikada Hasan Şaş'ın soldan kafayla indirdiği topu Hakan Şükür altıhasın önünden auta attı.
73'üncü dakikada Fatih Terim sarı kartı olan Volkan'ın yerine Ayhan'ı oyuna aldı.

83'te
Prates'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Frank De Boer kullandı. Kalecinin parmaklarına çarpan top üst direkten oyun alanına döndü.

85'inci dakikada Ayhan'ın ara pasıyla buluşan Hasan Şaş müsait durumda topu auta attı.

Haberin Devamı

90+1'de Murat Erdoğan Hakan Şükür'ün yerine girdi.

GALATASARAY-CSKA SOFYA MAÇINDAN NOTLAR...

Sarı kırmızılı taraftarlar, Galatasaray'ın CSKA Sofya ile oynadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında, karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala stadı doldurdu.

Galatasaraylı taraftarlar, futbolculara büyük sevgi gösterilerindebulundu. Taraftarlar, Hakan Şükür'den başlamak üzere tüm futbolcuları tribünlere çağırarak destek verdi.

Karşılaşmayı, 45'i Bulgar yaklaşık 250 medya mensubu takip etti. Başkan Özhan Canaydın, CSKA Sofya ile ciddi bir eleme maçı oynayacaklarını belirterek, ''İkinci maçı garantiye almak zorundayız. Çünkü ateşli bir seyircileri var'' dedi.

Haberin Devamı

Canaydın, seyirciye de teşekkür ederek, taraftarların her türlü şarta rağmen stadı doldurduğunu söyledi. Teknik Direktör Fatih Terim'in tüm ailesi, özel bir locada toplanarak maçı izledi.

FATURA TAMAS VE AYHAN'A KESÄ°LDÄ°
   Â

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, zorlu geçen Diyarbakırspor maçından sonra, CSKA Sofya maçında Ayhan ve Tamas'ı yedek soyundururken, Berkant'ı kadroya dahi almadı. Bu futbolculara faturayı kesen Terim; Volkan, Ãœmit ve Bülent'i bu maçta ilk 11'de sahaya sürdü. Â

BÄ°LETTE DAMPÄ°NG
   Â
Galatasaray Kulübü, CSKA Moskova ile oynanan karşılaşmada açık ve kapalı tribünlerde indirime gitti. Sarı-kırmızılılar, Diyarbakırspor maçında kapalı tribün biletlerini 17, açık tribün biletlerini 6 milyon liradan satarken, CSKA Sofya maçında kapalı tribün 8, açık tribün biletleri de 4 milyon liraya indirildi.  Açık tribün biletleri, saat 17.00'den itibaren gişelerden satıldı.
   Â
BULGAR TARAFTARLAR İÇİN ÖNLEM ALINDI
   Â
Ä°stanbul'a gelen CSKA Sofya takımının taraftarları için, geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı.  Taraftarların ÅŸehir içinde kaldıkları otelde çevik kuvvet önlem alırken, bazı taraftarlar alışveriÅŸe dahi polis nezaretinde gönderildi.Â

Haberin Devamı

MAÇIN TAMAMI JENERATÖRLE OYNATILDI
   Â
Galatasaray-CSKA Sofya maçı, herhangi bir aksaklık yaÅŸanmaması için, stat jeneratörler vasıtasıyla aydınlatılarak oynatıldı. Diyarbakırspor maçında yaÅŸanan aksaklıklar nedeniyle 2 gün boyuncastat ışıkları denenirken, sorun çıkmaması için bu kararın alındığı açıklandı.Â

Bu arada, elektrik tesisatını yapan Fransız firmasının temsilcileri ve çeÅŸitli distribütör firma yetkilileri de maçta hazır bekletildi.Â
     Â
OLİMPİYAT STADI'NDA İLK AVRUPA KUPASI MAÇI
   Â
Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez bir Avrupa Kupasımaçı oynandı. Yeni transferler Prates, Frank De Boer, Tamas, Murat ErdoÄŸan, Ömer, Orhan ile geçtiÄŸimiz sezonun ikinci yarısında kadroya dahil edilen Lukunku, kaleci Aykut ve Volkan Arslan, sarı-kırmızılı kulüpte ilk Avrupa Kupası maçı heyecanını yaÅŸadılar.Â

TERİM HAKLI ÇIKTI
   Â
Diyarbakırspor maçından sonra, ''Maçlar 21.00'den sonra oynanırsa rüzgar kesilir'' diyen Teknik Direktör Fatih Terim haklı çıktı.

Akşam saatlerinde rüzgarlı olan statta, maçın başlamasına yakın rüzgar biraz olsun dindi ve futbolu etkilemeyecek düzeye geldi.
   Â
BATÄ°STA'DAN FEDAKARLIK
   Â
Galatasaray'da, annesi ölen Brezilyalı futbolcu Batista, fedakarlık örneği gösterip maçta oynamak istedi. Batista, büyük üzüntü içinde olmasına rağmen oynamak istediğini belirtince, Fatih Terim bu futbolcuyu ilk 11'de sahaya çıkardı.

Teknik Direktör Terim, Batista'nın, annesi ölmesine rağmen maça özveriyle çıktığını ve buna saygı duyduğunu söyledi.
   Â
BÃœFELERDE Ä°NDÄ°RÄ°M
   Â
Stat büfelerinde satılan yiyecek ve içeceklerin pahalı olmasına taraftarların büyük tepki gösterince, CSK Sofya maçında fiyatlar düşürüldü.

Diyarbakırspor maçında büfeler ve otoparktaki yüksek ücretten yakınan taraftarların şikayeti üzerine, Galatasaray Yönetim Kurulu konuyu değerlendirerek, büfe işletim hakkını elinde bulunduran şirketetavsiyede bulundu. Bunun üzerine, büfelerde fiyatlar aşağıya çekildi.

Bu arada, otopark ücretinin 5 milyon lirada kalması taraftarların yine tepkisine yol açtı. Kale arkasında maçı 4 milyon liraya izleyen taraftarlar, araçları için otoparka daha fazla bedel ödemek durumunda kaldı.Â

GALATASARAY 178'İNCİ MAÇTANDA ALNININ AKIYLA ÇIKTI

GALATASARAY, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ön eleme maçlarında yenilgi yüzü görmedi. Sarı kırmızılılar 18 ön eleme maçında, 14 galibiyet ve sadece 4 beraberlik aldı. G.Saray bu maçlarda 45 gol atarken, 16 gol yedi. Cimbom, Şampiyonlar Ligi'ne geçtiğimiz sezon ön eleme oynamadan direk olarak katılmıştı.

Cimbom elemede yenilgi yaşamadı

CSKA Sofya maçıyla Avrupa kupalarında 178. randevusuna çıkan Galatasaray bu sınavdan da alınını akıyla çıktı.  Cimbom, 98 yıllık tarihlerinde Avrupa kupalarında 177 maçta, 65 galibiyet, 45 beraberlik, 67 yenilgi aldı. Sarı kırmızılılar, rakip filelere 226 gol atarken, ağlarında 261 gol gördü.

Rövanş 27 Ağustos'ta

G.Saray, 2. eleme turunda Ermenistan'ın Pyunik takımını eleyen CSKA ile rövanş maçını ise 27 Ağustos'ta Sofya'da oynayacak. CSKA'da Brezilyalı Joao Carlos sakatlığı nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek. Cimbom'da sakatlıkları bulunan Pinto, Arif, Lukunku, Volkan ve Ümit Karan'ın durumları ise bugün kesinlik kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!