Aslan da Terim de havlu attı: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Aslan da Terim de havlu attı: 3-0
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 04, 2004 02:37

G.Saray, İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı İspanyol rakibi karşısında hiç bir varlık gösteremedi. Sadece Hakan Şükür ile bir kez pozisyona girdi; Batista'nın bir şutu direkten döndü. Villarreal'i 4. tura taşıyan goller Anderson, Roger ve Riquelme'den geldi. Galatasaray Teknik Direktörü, bozgundan sonra istifa kararı aldı.

İspanyollar tam 11 kez gol pozisyonuna girerken, G.Saray rakip kaleye sadece 2 kez gidebildi. Villarreal’i 4. tura taşıyan goller, Anderson, Roger ve Riquelme’den geldi.

DAKİKALAR 85'i gösteriyordu.. ‘‘El Madrigal Stadı’’nı dolduran 16 bin İspanyol taraftarın, ‘‘Ole’’ sesleri G.Saray'ın, Avrupa'da tükenişini simgeliyordu. Türkiye Kupası ve ligin ardından, dört elle sarınılan son hedeften de sapılması, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in istifasını da beraberinde getirdi.

Öyle ya, daha düne kadar ne Real Madridlerin, Barcelonaların ayakları titriyordu sarı kırmızılı takım önünde. Ama o köprülerin altından çok sular akmıştı. G.Saray tüm hedeflerinden bir bir uzaklaşmıştı. Türkiye Kupası'ndan elenmiş, ligde zirvenin 13 puan gerisine düşmüş, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Elde sadece UEFA Kupası kalmıştı. İşte o ‘‘rüya’’ dün gece sona erdi.

Pamuk gibi bir takım!

G.Saray'ın tur atlaması için gol atması gerekiyordu. Bakmayın rakibin İspanyol oluşuna, aslında ‘‘Pamuk gibi bir takım’’la oynuyordu G.Saray. Ama kazanacak, gol atacak hiç bir girişimi yoktu.

Tribündeki taraftar (100 kişinin dışında) çoktan terketmişti sarı kırmızılıları. Yönetim ise belki de, ‘‘Lütfen’’ gelmişti maça.
FATÄ°H TERÄ°M: 100. YILDA YENÄ° BÄ°R TAKIM, YENÄ° BÄ°R STAT VE
YENÄ° BÄ°R HOCA HEYECAN GETÄ°REBÄ°LÄ°R

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 100. yılda kulübe yeni bir takım, yeni bir stat ve yeni bir hocanın heyecan getirebileceÄŸini söyledi.Â
Maçtan sonra düzenlediÄŸi basın toplantısında, sezon sonunda istifa edeceÄŸinin sinyallerini veren Fatih Terim, kulüp baÅŸkanı Özhan Canaydın'ın 100. yıl için yeniden baÅŸkan seçilmesini isteyenlerden biri olduÄŸunu belirterek, ''Seçimden sonra yeni bir takım, yeni bir stat ve yeni bir hoca da heyecan getirebilir. BaÅŸkanın yolunu açmak adına bunu, yarın (bugün) kendisine teklif edeceÄŸim. Galatasaray'dan ayrılsam bile her zaman baÅŸkanımın ve camiamın yanındayım'' diye konuÅŸtu.Â
Sezon sonuna kadar takımının başında kalacağını ifade eden sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, ''Sezon boyunca buradayım, bir yere gitmiyorum. Genç takımdan oyuncular alıp UEFA Kupası'na katılmak için mücadele edeceÄŸim'' dedi.Â
Galatasaray'da alınan sonuçlarda tüm sorumluluÄŸun kendisine ait olduÄŸunu vurgulayan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:Â
''Bir suçlu varsa o da benim. Ancak başkan Özhan Canaydın ne cevap verir bilemiyorum. Başarısızlık da bir sonuçtur ve ben başarısız oldum. Ben Galatasaray'ın ve Türk futbolunun menfaatlerini her şeyin üstünde tutarım.''  (AA)


İşte bu ortamda başladı maç. 25'inci dakikaya kadar da tek bir atağı yoktu G.Saray'ın. İspanyollar, Riquelme'nin yönetimde bir sağdan, bir soldan geliyorlardı.

‘‘Eyvah tur gidiyor’’ endişesi yavaş yavaş herkesi sararken, 25. dakikada Batista çıktı sahneye. Cezaalanı dışından çok sert vurdu. Top önce kaleciye sonra da direğe çarptı. Umutlanmıştı G.Saray. 10 dakika sonra bu kez Hakan Şükür çıktı sahneye. Suat Usta'nın faul atışından gelen Ümit Karan topu yanındaki Hakan Şükür'e indirdi. Hakan Şükür mutlak gol pozisyonunda vurmakta geç kalınca savunma topu uzaklaştırdı.

Adım adım felakete

İlk yarı 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda ise G.Saray'ı felaket bekliyordu. İspanyollar dalga dalga geliyordu. 48'inci dakikada beklenen oldu. Riquelme'nin pasıyla hareketlenen Anderson, Ömer'in müdahalesine rağmen topu Moondragon'un solundan ağlara gönderdi: 1-0. 52'nci dakikada sahalarda ender görülen bir gol izledik. Mondragon'un ileri çıktığını gören Roger orta yuvarlaktan mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi:2-0.

Tur artık mucizelere bağlıydı. Maç bu skorla bitecek derken 90'ıncı dakikada Battaglia sağdan hareketlendi topu Anderson'a verdi. Anderson'da topu solundaki Ruqielme'ye aktardı. Ruqielme sıyrılıp topu boş kaleye gönderdi: 3-0.

STAT: El Madrigal

HAKEMLER: Jan E.Wegereef (8), Takacs G.W.A (8), Brink,A. (8) (Hol.)

GOLLER: Dk.48 Anderson, Dk.53 Roger, Dk.90 Riquelme

SARI KARTLAR: Dk.2 Suat Usta, Dk.34 Murat, Dk.37 Ümit Karan, Dk.40 Hakan Şükür, Dk.68 Petre Dk.72 Sabri (G.Saray), Dk.19 Battaglia (Villarreal)


VÄ°LLARREAL

Reina (7)

Josico (6)

Coloccini (7)

Arruabarrena (7)

(Dk.45 J.Venta 7)

Alvares (6)

Belletti (6)

Roger (7)

(Dk.66 J. Mari 7)

Riquelme (9)

Battaglia (7)

Victor (7)

(Dk.80 Pedro 6)

Anderson (8)


G.SARAY

Mondragon (6)

Ömer (4)

Suat Usta (4)

Orhan Ak (4)

Prates (4)

Batista (5)

Petre (4)

Murat (4)

(Dk.46 Sabri 5)

Ergün (4)

(Dk.73 H. ÅžaÅŸ 4)

Ãœmit Karan (4)

(Dk.73 Necati 4)

H.Şükür (5)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!