"Asla Türkiye'ye ihanet etmem"

Güncelleme Tarihi:

Asla Türkiyeye ihanet etmem
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 10:47

Geçtiğimiz günlerde ön diz bağlarının yırtılması sonucu sakatlanan ve Melbourne'de 2 Şubat günü Avustralya'nın ünlü diz uzmanı Doktor David Young tarafından başarılı bir ameliyat geçiren Ersan Gülüm tedavisine hızla devam ediylor.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası rehabilitasyon dönemine başlayan Beşiktaş'ın savunma oyuncusu sabah 06:30 ve akşam 18:00 olmak koşuluyla günde iki idman yaparak Türkiye'ye dönmek için gün sayıyor.

Ersan Gülüm'un Mentöru Ezel Hikmet yönetiminde gerçekleşen rehabilitasyon programı, eski milli atlet ve kondisyoner Adam Basil'in hazırladığı program ile gerçekleşiyor.

Ersan Gülüm, futbola başladığı Melbourne'nün Anadoluspor Futbol Takımı'nın altyapı açılışı için gittiği Valey Park'da Doğan Haber Ajansı'nın sorularını da cevapladı.

Ersan, "yuvaya dönüş" olarak adlandırdığı Anadoluspor altyapı ziyaretinde miniklere bir de kısa konuşma yaptı. Kendisinin de bu kulüpten yetiştiğini belirten Ersan, miniklere çok çalışarak Beşiktaş gibi büyük bir kulübe kadar yükseldiğini, esas anahtarın azmetmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Daha sonra Anadoluspor'un minikleri için ve Melbournelü sporseverler için forma ve resim imzalayan Ersan Gülüm ile resim çektiren miniklerin gözlerindeki heyecan ise görülmeye değerdi.

Anadoluspor Futbol Kulübü Avustralya'nin en köklü Türk kulüplerinden biri ve Viktorya Eyaleti`nde 1. ligde mücadele ediyor. Avustralya Hükümeti ve Viktorya Eyalet Hükümeti`nin ortaklaşa projesi kapsamında 9 milyon dolarlık tesislerin inşaatının da başladığı bu günlerde kulüp sadece Türk velilerin değil yabancıların da tercihi haline geldi. Anadoluspor`un altyapı idmanları A takım kadrosundaki dört deneyimli futbolcu ve her takımın antrenörü nezaretinde yapılıyor.

Yaklaşık bir yıl sonra bitecek Valey Park Tasisleri Melbourne`de bir futbolkulubu için yapılmış en görkemli tesis olacak. içerisinde İki nizami ölçülerde cim saha ve 4 adet hali sahayı barındıran tesislerde, iki katlı kulüp binasının alt katı jimnestik salonu, kafeteryaya ayrılırken, üç tarafı cam olan üst kat ise tesislerdeki sahaların tamamını görecek şekilde planlanmış lokantadan oluşuyor.

Ersan ile yapılan röportaj ise şöyle:

AMELİYAT SONRASI ÇALIŞMALAR NASIL GİDİYOR?

"Benim Beşiktaş'a gelmem kolay olmadı, zor günler yaşayarak hiç hedeflerimden ödün vermeden geldim oralara. Tam herşey yolundayken, rüyalarım gerçekleşirken, beklenmedik şekilde uzun sürecek bir sakatlık geçirdim. Şimdi herşey benim için tekrardan başlıyor, öyle hazırlayacağım ki kendimi, bıraktığımdan daha güçlü daha azimli döneceğim Türkiye'ye. "

Haberin Devamı

"Karamsar değilim çünkü, ailem ve sevdiklerim yanımda. Bu sakatlık tam tersine benim karakterimi biraz daha güçlendireceğine inanıyorum. Bana birkere daha sabırlı olmayı, birkere daha çalışarak başarılı olunduğunu hatırlatacak."

"Gün boyu çalışıyorum, sabah 06:30'da başlayan çalışmalar akşama kadar sürüyor"

Sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda piskolojik olarak çalışıyorum. Bu konuda büyük deneyimi olan Ezel Hikmet ile beraber, hedeflerimizi revize ediyoruz. Hedeflerimiz her zamanki olduğu gibi büyük, ama attığımız adımlar küçük olacak. Ben hiç bir zaman havalarda uçmadım, benim gördüğüm aile terbiyesi buna asla izin vermez. Bazen insan elindekinin değerini bilmekte zorlanıyor. Bugün Avustralya'daki eski takımım Anadoluspor'un minik takımlarını ziyaret ettim, ve eski günlerim gözümün önünden geçti. Çocukların hepsi cıvıl cıvıl. Böyle şeyleri gördükçe, bunun üzerine de takım arkadaşlarımı uzaktan seyretmek, onlara katkıda bulunamamak, ge rçekleri daha iyi anlatıyor bana. Bu yüzden geldiğim yere geri döneceğim, ve daha iyi olacağım. İnönü Stadı'nı, seyircilerimizi çok özlüyorum"

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM KONUSUNDA NELER SÖYLEYECEKSİN?

"Bundan iki ay önce, Avustralya Milli Takımı'nın hocası benimle ve ailemle özel olarak görüşmek için Türkiye'ye geldi, bu beni çok gururlandırdı, ama benim için her zaman Türkiye'nin vazgeçilmez stoperi olmak vardı aklımda. Türkiye'nin ekmeğini yiyorum ve asla ekmeğimi verene ihanet etmem. Son 6 yıldır futbolumu Türkiye'de geliştirdim, ve benim Türkiye'ye borcum olduğunu düşünüyorum."

2011 - 2012 SEZONU VE TRANSFER SÖYLENTİLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?

"Ben profesyonel bir futbolcuyum, görevim futbol oynamak. Bugüne kadar giydiğim bütün formaların hakkını verdiğimi düşünüyorum. Ben Besiktaş'ta mutluyum, yönetim ve teknik heyet benim için büyük bir kapı açtı, ve bunun için onlara sonsuz borcum olduğunu düşünüyorum. Spekülasyonlar hakkında hiç bir yorum yapmayacağım, çünkü bu konular beni aşar. Kontrol edebildiğim konulara kafa yormak daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu konu da benim kontrolümün dışında gelişen bir konu, çünkü son sözü başkanlar söyleyecek. Her zaman belirttiğim gibi Besiktaş'ta çok mutluyum ve umarım yöneticiler anlaşır ve uzun süre Besiktaş'ta görev yaparım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!